Siyaset ‘Muhalefet kazansa bile ne yapacağını bilemez’

‘Muhalefet kazansa bile ne yapacağını bilemez’

27.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti kurucularından, uzun yıllar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en yakınındaki isimlerden biri olan, AK Parti Ankara Milletvekili Mücahit Arslan, Cumhur ittifakına karşı birleşen muhalefetin yerel seçimde kazansalar bile ne yapacaklarını, nasıl hizmet vereceklerini bilmeyeceklerini savundu.

‘Muhalefet kazansa bile ne yapacağını bilemez’

Show Radyo-Radyo Viva seçim özel yayınında Özay Şendir’in sorularını yanıtlayan Arslan, muhalefet partilerinin projelerinin ya da birleşmelerini gerektiren ortak bir şeyleri olmadığını iddia etti. Arslan, “Bu birleşmenin motivasyonu Tayyip Erdoğan’a karşıtlık veya AK Parti hükümetini zayıflatmak. Böyle olduğu için yerel yönetimlerde beka sorunu haline gelebiliyor veya genel seçimler gibi bir hal alabiliyor... Tek başına yenemeyecekleri için birleşerek zorlamaya çalışıyorlar. Bir de kazandıkları zaman zaman ne yapacaklarını da bilmezler. Motivasyonları başka bir şey olduğu için yani kazandıkları zaman ne yapacaklar nasıl hizmet vereceklerini de bilmezler. Kuvvetle muhtemel de kendi işlerinde bayağı ciddi sıkıntılar yaşayacaklardır. Bu da ülkeye zarar verecek” dedi.

Haberin Devamı

Arslan, muhalefetin zayıf olmasının AK Parti’ye bir maliyeti olup olmadığı sorusunu da şöyle yanıtladı: “İktidarın

kendini kontrol etme açısından bir maliyeti vardır. Ama işleri hızlı yapmasından avantaj sağlar. Bir rekabet ve bir yanlış olursa daha dinamik daha hareketli olursunuz. Beyninizi çok fazla çalıştırma ihtiyaç duymazsınız zaten bir şekilde geçersiniz diye düşünürsünüz. Bu da yöneticiler için aslında biraz egzersiz kaybı anlamına geliyor. Muhalefet olması her zaman için faydalıdır. Biraz yavaşlatır ama faydalıdır.”