Dünya Muhalifler Halep’te Esad’ı püskürttü

Muhalifler Halep’te Esad’ı püskürttü

26.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Halep’in doğusunda kuşatma altındaki muhalifler, Esad rejiminin bir gün önce ele geçirdiği kritik kampı uzun çatışmaların ardından yeniden kontrolü altına aldı

Muhalifler Halep’te  Esad’ı püskürttü

Suriye’de muhalifler, Halep’in doğusunda Beşar Esad rejiminin cumartesi günü ele geçirdiği Handerat Kampı’nı dün gerçekleşen taarruzun ardından yeniden kontrolü altına aldı.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Castello Yolu’nun yakınlarındaki Handerat Kampı çevresinde dün gerçekleşen yoğun çatışmaların ardından kritik kampın tekrar muhaliflerin eline geçtiğini duyurdu. Gözlemevi, Halep’te pazartesi gününden bu yana düzenlenen hava s aldırılarında 213 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kampın yeniden muhaliflerin eline geçmesinin ardından rejim ve Rusya’nın yoğun hava saldırıları düzenlediği belirtiliyor.
Halep’te dün yaşanan stratejik kayba rağmen Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Suriye’nin Rusya, İran ve Hizbullah’ın desteğiyle ülkedeki ‘terörizme’ karşı büyük bir zafer kazanmaya yakın olduğunu söyledi. Rejimin dün Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı ve Cebel Ekrad’a karadan saldırı başlattığı belirtildi.

‘Suçlu Rusya’

Öte yandan, Suriye’de 30 muhalif örgüt tarafından topluca imzalanan bir bildiride, Rusya’nın Halep’in doğusunda yaptığı yoğun bombardımanların planlanan herhangi bir ateşkesi etkisiz kıldığı ifadesi yer aldı. Associated Press haber ajansına göre bildiride, bölgedeki saldırıların durmaması ve Birleşmiş Milletler (BM) yardımının kuşatma altındaki bölgelere ulaştırılmaması durumunda ateşkesin söz konusu olmayacağı belirtildi. İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ise Suriye’deki savaşın uzamasından ve ülkedeki durumun kötüye gitmesinden Rusya’yı suçladı. Rusya ise Johnson’un açıklamasını reddetti.