Siyaset Muhaliflerden sürpriz temas

Muhaliflerden sürpriz temas

20.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP’den ihraç edilen muhalif isimler Meral Akşener, Ümit Özdağ, Sinan Oğan ile parti içinde mücadelesini sürdüren Koray Aydın’ın 16 Nisan referandumu sonrasında partileşme için sürpriz temas kurdukları ortaya çıktı.

Muhaliflerden  sürpriz temas

Milliyetçi Türkiye Partisi (MTP) Genel Başkanı Ahmet Yılmaz, bu dört isimle iki gündür temasta olduklarını, partileşmenin MTP’de olabileceğini, kurulu bir partinin isminin değiştirilmesinin de gündeme gelebileceğini belirtti. Akşener ise “Öncelik referandum oylarına sahip çıkmak” açıklamasını yaptı.
‘Karar aile meclisinin’
“Benim bu arkadaşlarım adına açıklama yapmam şık olmaz” diyen Yılmaz, siyasetin 16 Nisan’dan sonra bir kırılma yaşadığını ve bunun doğuracağı sonuçların kaçınılmaz olduğunu ifade ederek “MHP yönetimi de bu kırılmayı taşıyamaz. Ben MHP’den ihraç edilmiş veya muhalif olmuş biri değilim. Yıllar önce görüş farklılığı nedeniyle ayrılıp, parti kurdum ve yedi yıldır da siyasi mücadelemi veriyorum. Yeni oluşumun ismi MTP olursa dava arkadaşlarım, ‘burada devam edelim’ derlerse başıma taç ederim, kendi evleridir. Başka çatı altında aile kararı çıkarsa ailenin kararına sonuna kadar saygılı davranırım. Aile meclisi kararı verecek. İki gün içinde Akşener, Oğan, Özdağ ve Koray beyle görüştüm. Gizli değil bu görüşmeler. Benim partimde olurlarsa şeref duyarım.”” dedi.
‘Abidik gubidik işler’
Akşener ise MTP seçeneği başta olmak üzere muhalif kanadın partileşeceği iddialarına Twitter hesabından “Parti kurma çalışmamız yoktur. YSK’nın hukuku katlettiği, ‘abidik gubidik’ işlerin yapıldığı bir süreçte önceliğimiz oylarımıza sahip çıkmaktr” yanıtını verdi. Özdağ ise TBMM’de düzenlediği basın toplantısında partileşme ve MTP’ye ilişkin soruları yanıtsız bırakmayı tercih etti. Koray Aydın cephesinde ise MHP içinde kalarak mücadele etme eğilimi hakim.