YAZARIN
  EN SON YAZILARI  

    Malzemeler

        1 paket kemalpaşa
        3.5 su bardağı süt
        1 yemek kaşığı tereyağı
        1.5 çay bardağı toz şeker  
        2 yemek kaşığı nişasta
        2 yemek kaşığı un
        1 paket vanilya

        Üzeri için: Antep fıstığı

    Hazırlanışı

    İlk olarak Kemalpaşa  tatlısını  paketteki tarife göre uygulayalım. Tatlı şerbetini çekene kadar  soğumasını bekleyelim. Derin bir tencereye sütü dökelim; vanilya ve yağ hariç tüm malzemeyi koyup  harmanlayalım. Kısık ateste 2-3 dakika kadar  kaynayana kadar pişrelim. Tereyağı ve vanilyayı ilave edip karıştıralım ve tatlının üzerine dökelim. Buzdolabında 2-3 saat kadar  bekletip antep fıstığı ile süsleme yapalım.

    Afiyet Olsun