Kütahya MUHAMMED DENİZ, TAŞRA YAYINCILIĞINA DİKKAT ÇEKTİ

MUHAMMED DENİZ, TAŞRA YAYINCILIĞINA DİKKAT ÇEKTİ

19.09.2016 - 13:06 | Son Güncellenme:

.

MUHAMMED DENİZ, TAŞRA YAYINCILIĞINA DİKKAT ÇEKTİ

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yayın hayatına başlayan Kitap Kulübü Yayınları, ilk eseri olan “Namlusuz” ile okurlarıyla buluştu.
Yaklaşık 30 yıldan bu yana Tavşanlı’da Kültür kitapçılığı hizmeti sunduklarını dile getiren yayın koordinatörü 21 yaşındaki, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Muhammed Deniz, dinamik ve yenilikçi yayın anlayışı ile satış hizmetinin yanında yayıncılık faaliyeti ile kitap yazmak isteyenlere de fırsat sunduklarını vurguladı.
Tavşanlı’da Irmak Kitap Kırtasiye olarak bilinen kitabevinde kültür kitapçılığı yaptıklarını ifade eden Deniz, “Babam uzun yıllardır, kitap sektöründe kültür kitapları ve eğitim kitapları ile vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamak adına hizmet ediyordu. Babamın emekli olmasıyla tabiri caizse iş başa düştü. Uzun süredir düşünü kurduğumuz yayın evi planlarımızı hayata geçirmiş olduk. Daha önceleri babamın arkadaşlarının kurduğu kitap kulübünün ismini değerlendirerek manidar olacak şekilde babam Ali Osman Deniz’in büyük desteği ile Kitap Kulübü Yayınları’nı kurduk. Türkiye’de çok fazla yayınevi ve kitap var. Bunlar içerisinde popüler olanlar daha çok göze çarpıyor. Taşradakiler ise geri planda kalıyor” şeklinde konuştu.
Türkiye’de çok sayıda yayın evinin olduğunu fakat birçok yayınevinin kalem sahiplerinin eserlerini incelemeye bile almadığını ve bir kitapsever olarak bu durumdan rahatsız olduklarını söyleyen Deniz, “Biz rahmetli Orhan Kemal’in ‘Yazmak Dolu Dizgin’ adlı eserin isminin de altını çizerek, yazmanın her şeyden önce dikkate alınacak bir eylem olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Bu sebeple kurduğumuz yayınevinde her yeni eser için yazarlara ve şairlere çözüm ortaklığı sunuyoruz. Kitap yazmak isteyen ve çalışmalarının değerlendirilmesi isteyen herkese danışmanlık yapmaktan da memnuniyet duyacağımızı belirtiyoruz” dedi.
Yayın çalışmalarıyla birlikte eğitimini sürdürdüğünü dile getiren Kitap Kulübü Yayınları Editörü Muhammed Deniz, “Yayın çalışmaları için bir birikim gerekiyor. Ben aynı zamanda iletişim fakültesi öğrencisiyim. Eğitim hayatım boyunca öğrendiklerimi pekiştirmek adına ve profesyonel basın yayın anlayışı ile ülkeme ve insanlara hizmet etmek için gayret ediyorum. İnşallah bu çalışmalarla birlikte hem şehrimizin adını duyurmak hem de gayeme ulaşmak istiyorum” diye konuştu. (Tİ - EFE)