Ekonomi Muhasebeciler Haftası kutlandı

Muhasebeciler Haftası kutlandı

06.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbullu muhasebeci ve mali müşavirler, 1 Mart’ta başlayan Muhasebe Haftası nedeniyle İstanbul Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda buluşarak sorunlarını dile getirdi.

Muhasebeciler Haftası kutlandı

Mali müşavirler, hem ülke ekonomisinde yüklendikleri görev ve sorumluluklara hem de mesleğin geleceğine ilişkin alınan kararlara karşı yaklaşımlarını belirttiler.

Haberin Devamı

Muhasebe Haftası nedeniyle açıklama yapan İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Yücel Akdemir, Türkiye genelinde hizmet üreten meslektaşlarının büyük iş yükü altında, artan gelecek kaygısıyla, sıkıntılı günler geçirdiğini açıkladı. Akdemir, köprü görevi gören mükelleflere her konu hakkında danışmanlık sağlayan mali müşavirlerin temel hak ve taleplerinin görmezden gelindiğini savundu.

Ekonomik sapmaların ve risklerin düzeltilebilmesi ve kayıtlı bir ekonominin var olabilmesi için mesleki işbirliğin şart olduğunu söyleyen Yücel Akdemir, güvenilir, şeffaf ve açıklanabilir kayıtlı bir ekonominin oluşturulması için mücadele yürüttüklerini sözlerine ekledi.