Kırklareli Muhasebeciler Yapılandırma Hakkında Bilgilendirildi

Muhasebeciler Yapılandırma Hakkında Bilgilendirildi

24.05.2018 - 12:38 | Son Güncellenme:

.

Muhasebeciler Yapılandırma Hakkında Bilgilendirildi

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde muhasebeciler yapılandırma hakkında bilgilendirildi.

Haberin Devamı

Kırklareli SGK Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantıya, SGK Müdürü Tahsin Halcı, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Faruk Azabaoğlu ile muhasebeciler katıldı.

Halcı, toplantıda yaptığı konuşmada, yeni düzenlemeler kapsamında çalışmaların başladığını söyledi.

Emekliler ve sigortalılar için çok önemli değişiklikler yapıldığını ifade eden Halcı, herkesin yeni düzenlemelerden faydalanması önerisinde bulundu.

31 Temmuz'da müracaatların sona ereceğini aktaran Halcı, şöyle konuştu:

''Prim borcu bulunan işverenlerimiz, esnafımız, çiftçimiz primini kendi ödeyen sigortalılarımız için ödeme kolaylığı getirildi. Yapılandırma Mart ayı ve öncesi dönemler için geçerlidir. 31 Temmuz'da sona erecek müracaatların ardından yapılandırmadan yararlananlar ilk taksit yada peşim ödemesi süresi 31 Ağustos tarihinde bitecektir. Ödemeler 2 ayda bir 18 taksite kadar yapılabilecek.

Haberin Devamı

Ayrıca emekli ve bağ-kurlular için de önemli değişiklikler yapıldı. Emeklilere bayram öncesi biner lira ikramiye yatırılacak. Bu bir emekli için çok büyük bir durumdur. Bu ödemelerde herhangi bir kesinti olmayacak haczedilemeyecek. Bağ-kurlularla ilgili de boş süreleri yapılandırmaya sunuldu. Yapılandırma yapılabilir, yada dondurulabilir. Bu fırsatlardan herkesin yararlanmasını öneriyorum.''

Yazarlar