Antalya MUHİTTİN BÖCEK ENGELLİLER İÇİN İŞLETMELERDEN DÜZENLEME İSTEDİ

MUHİTTİN BÖCEK ENGELLİLER İÇİN İŞLETMELERDEN DÜZENLEME İSTEDİ

12.08.2016 - 14:06 | Son Güncellenme:

.

MUHİTTİN BÖCEK ENGELLİLER İÇİN İŞLETMELERDEN DÜZENLEME İSTEDİ

Konyaaltı Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, ilçe merkezinde bulunan işletmelerden engelliler için bir dizi düzenleme yapmalarını istedi.
Daha önce engelli vatandaşlar için Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) hazırlık kursları açan Konyaaltı Belediyesi, engelliler için rampa, asansör ve tuvaleti olmayan işletmeleri uyararak bu konuda kendilerine yardımcı olunmasını istedi. Konyaaltı Belediyesi hizmet binasının, asansöründen tuvaletine her aşamasında engelli vatandaşların da düşünülerek tasarlandığını aktaran Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Görme engelliler için kaldırımlarda özel kabartmalı karolar kullandık. Fitness spor aletleri, koşu yolları, oyun grupları, giriş çıkış rampaları ile parkları engelli bireylerin kullanımına uygun tasarladık. Engelsiz yaşamı her alana taşımak adına şimdide işletmelerden bir dizi düzenleme istiyoruz” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın hazırladığı kanun ile işletmelere, engelli rampası, tuvalet ve asansör bulundurma zorunluluğu olduğunu hatırlatan Başkan Böcek, Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin konuyla ilgili esnafı bilgilendirici broşür dağıttığını kaydetti.