Gündem CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhittin Böcek kimdir?

CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhittin Böcek kimdir?

18.12.2018 - 17:15 | Son Güncellenme:

Muhittin Böcek, CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. 2019 yerel seçimlerinde Antalya'dan aday gösterilen Muhittin Böcek kimdir sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki Muhittin Böcek kimdir, kaç yaşında?

CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhittin Böcek kimdir

Muhittin Böcek, CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Muhittin Böcek'in 2019 yerel seçimlerinde CHP tarafından Antalya'dan aday gösterilmesinin ardından vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki Muhittin Böcek kimdir?

Haberin Devamı

MUHİTTİN BÖCEK KİMDİR?

1962 yılında Antalya’nın Konyaaltı İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamladı. Yükseköğrenimini Halkla İlişkiler ardından İktisat Fakültelerinde tamamladı. 25 yıllık siyasi tecrübesini; Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında Yüksek Lisans mezuniyeti ile taçlandırdı.

Yaşamı boyunca zirai üretim ve turizm gibi birçok sektörde faaliyet göstermiştir. Gençlik yıllarından itibaren aktif siyasetin içinde yer almış, 1994-1999 yılları arasında Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürütmüştür.

18 Nisan 1999 tarihinde Anavatan Partisi’nden aday olduğu seçimlerde % 27’lik oy oranı ile seçilmiştir. Kentleşmekte olan Konyaaltı ilçesine çağdaş bir vizyon kazandıran 5 yıllık başarılı bir çalışma döneminin ardından 28 Mart 2004 Yerel Seçimlerine bu kez Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olmuş, ikinci döneminde % 50’nin üzerinde oy oranıyla tekrar seçilmiştir. Mart 2009 yerel seçimin de Konyaaltı’ndaki 10 yıllık başarılı çalışmalarının ardından halkın takdiriyle seçimi bir kez daha açık farkla kazanmıştır. 30 Mart 2014 yerel seçiminde ise bir ilke imza atarak Antalya merkezde dört dönem üst üste seçim kazanan ilk belediye başkanı olmuş ve bu başarısını %60’lık oy oranıyla taçlandırmıştır.
Siyaset hayatı süresince 4 dönem Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Aynı zamanda Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (BATAB) Başkanlığı, Konyaaltı Turizm ve Eğitim Geliştirme Vakfı (KONTEV) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Konyaaltı Kent Konseyi Başkanlığı görevlerine de devam etmektedir.

Haberin Devamı

İnsanlara karşı samimi yaklaşımı, yardım severliği ve yenilikçi yönetim anlayışı ile siyasetin sevilen ismi aynı zamanda gelişen Konyaaltı’nın mimarı olarak tanınmakta, başarılı çalışmalarını aynı azim ve kararlılıkla sürdürmektedir.