Gündem Muhtar gözyaşları içinde anlattı

Muhtar gözyaşları içinde anlattı

07.11.2014 - 16:42 | Son Güncellenme:

Kolin Grubu’nun termik santral projesi için Soma’nın Yırca köyünde bu sabah 6 bin zeytin ağacının kesilmesinin ardından köy muhtarı Mustafa Akın, canlı yayında ağladı. Bu olayın ardından Manisa'nın Soma İlçesi Yırcalı köylülerinin avukatı Deniz Bayram, termik santrale yaptıkları itirazı değerlendiren Danıştay 6. Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı.

Muhtar gözyaşları içinde anlattı

Akın, “Bu yatırımları yapanların sofralarında zeytin oluyor değil mi? Dilerim ki o zeytinler dile gelir de nasıl kestin benim ağacımı der” derken gözyaşlarını tutamadı.

CNN Türk’teki canlı yayında konuşan Akın, dün geceden bu yana yaşananları anlatırken çarpıcı bir bilgi de aktardı. Akın’a göre termik santral projesi 1 kilometre öteye taşınsaydı bu zeytinliklerinin yok olmayacağını belirtti. Akın, “Bu santralin yeri sadece bir kilometre kuzeye kaldırılsaydı, bu zeytin ağaçlarından bir tanesi bile kesilmeyecekti” dedi.

Haberin Devamı

CANLI YAYINDA BÖYLE AĞLADI



Son sözleri sorulması üzerine Akın ağlamaya başlayarak şunları söyledi: “O zeytin, o zeytinyağı dile gelir de ‘Beni niye kestin, beni niye kestin’… Nasıl boğazınızdan geçecek o zeytinler, o yağı nasıl yiyeceksiniz. O zeytin boğazınıza durmayacak mı?” dedi.

Akın, Yırca’da köylülerin topraklarının hala tarım arazisi olduğunu belirterek, zeytinliklerle ilgili son düzenlemelere göre arazinin korunması gerektiğini söyledi.

Akın, “Zeytinlikler ortadan kaldırıldı ama burası hala bir tarım arazisidir. Hala bir zeytin yasası, toprak koruma kanunu var. Biz onlara güveniyoruz. Bizim arkamızda kimse yok. köylü direnebildiği kadar burada direnecek.”

6 BİN ZEYTİN AĞACI KESİLDİ, DANIŞTAY KARARI ÇIKTI

Haberin Devamı

Manisa'nın Soma İlçesi Yırca köylülerinin avukatı Deniz Bayram saat 17.45'de bölgeyle ilgili termik santrale yaptıkları itirazı değerlendiren Danıştay 6'ncı Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı. Avukat Bayram UYAP üzerinden kararı gördüğünü duyurdu. Günlerce nöbet tuttukları bölgede 6 bin zeytin ağaçlarının bu sabah yapımcı firma tarafından kesilmesine engel olamayan köylüler, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararını buruk sevinçle karşıladı.