Gündem Muhtarı otomobiliyle birlikte yaktılar

Muhtarı otomobiliyle birlikte yaktılar

28.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mardin’de yol kesen PKK’lı teröristler, otomobilini gasp ettikleri Muhtar Memet Acu’yu kaçırdı. Otomobili, içinde Acu’yla birlikte ateşe veren teröristler yere de kırmızı sprey boyayla ‘PKK’ yazıp kaçtı

Muhtarı otomobiliyle birlikte yaktılar

Terör örgütü PKK, Mardin’in Yeşilli ilçesi Merkez Bahçebaşı Mahallesi Muhtarı Memet Acu’yu IŞİD tarzı bir yöntemle katletti. PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan Acu’nun cesedi, otomobilinin içinde yanmış olarak bulundu.

Bahçebaşı Mahallesi Muhtarı Memet Acu önceki gün otomobiliyle evinden ayrıldıktan sonra saat 18.00 sularında yolda PKK’lılar tarafından durduruldu. PKK’lılar aracını gasp ettikleri muhtarı kaçırdı. Saat 23.30 sularında ise Bahçebaşı Mahallesine 4 kilometre mesafede eski Savur yolu üzerinde, yanmış bir araç bulundu.

Aracın içerisinde de Muhtar Acu’nun yanmış cesedi bulundu. Yanan aracın arka tarafında asfalt üzerine sprey boya ile “PKK YP” yazılmış olduğu görüldü. Acu’nun cenazesi dün toprağa verildi.

1 asker, 2 korucu yaralı
Hakkari-Çukurca karayolunun Ağaçdibi mevkisinde yol araması yapan güvenlik güçlerine terör örgütü PKK mensuplarınca uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada bir uzman çavuş ve bir geçici köy korucusu yaralandı. Yaralılar, Hakkari’deki hastanelerde tedavi altına alındı. Bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk edildi. Kaçan teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldı.

Van’ın merkez İpekyolu ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan Kevenli TOKİ konutlarında PKK’lı teröristlerin bulunduğu ihbarı üzerine Van Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele ve Özel Hareket Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün 20.30 sıralarında zırhlı araçlar eşliğinde belirlenen bölgeye operasyon yaptı.

2 terörist öldürüldü
Bina önünde yapılan “teslim ol” çağrılarına, PKK’lı teröristlerin ateş açarak karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada bina içerisinde bulunan 2 PKK’lı etkisiz hale getirilirken, karanlıktan yararlanarak kaçan 2 PKK’lının yakalanması için de bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.
Van’ın Bahçesaray ilçesinde de, terör örgütü PKK’nın propagandasını yapıp, eleman kazandırdığı iddiasıyla bir öğretmen tutuklandı.