Kırklareli Muhtarlar Günü

Muhtarlar Günü

19.10.2017 - 16:20 | Son Güncellenme:

.

Muhtarlar Günü

KIRKLARELİ (AA) - Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerinde Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Lüleburgaz eski hükümet konağı önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende bir konuşma yapan Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Keskinkaya, Muhtarlar Günü'nün kutlu olmasını diledi.

Muhtarların, devlet birimlerinin alt yapısını oluşturan önemli görevleri olduğunun belirten Keskinkaya, muhtarlık müessesesinin toplumsal hayatın önemli yapı taşlarından olduğunu ifade etti.

Keskinkaya, muhtarların yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletin her noktada ki kurumsal temsilcileri olduğunu kaydetti.

Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Emin Halebak, ilçede en uzun süre muhtarlık görevini yürütmüş olan Kurtuluş Mahallesi Muhtarı 89 yaşındaki Ali Teker’e çiçek takdim etti.

Haberin Devamı

Törene, Kaymakam Mustafa Kaya, Belediye Başkanı Halebak, Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Derneği Başkanı Nuri Yavuz İşçioğlu katıldı.

Daha sonra Sokullu Mehmet Paşa Camisi'nde muhtarlar adına mevlit okutuldu.

-Babaeski

Babaeski'de de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Kaymakam Tarkan Keskin, törende yaptığı konuşmada, yerel demokrasilerin en eski örneğinin muhtarlıklar olduğunu bildirdi.

Köy ve mahalle muhtarlıklarının 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürdüklerini aktaran Keskin, Muhtarlar Günü'nün kutlu olması temennisinde bulundu.

Törende, Hamidiye Mahallesi Muhtarı İbrahim Demir, muhtarlar adına bir konuşma yaptı.