Gündem Muhteşem Yüzyıl Kösem 29. son bölümünde büyük şok yaşandı! - izle

Muhteşem Yüzyıl Kösem 29. son bölümünde büyük şok yaşandı! - izle

01.06.2016 - 10:43 | Son Güncellenme:

Muhteşem Yüzyıl Kösem son bölümü ile dün akşam ekranlara geldi. Heyecanın dorukta olduğu Muhteşem Yüzyıl Kösem 29. bölümde bomba olaylar yaşandı. İsyan çıkartan askerler, Mustafa’yı padişah ilan etti. İşte Muhteşem Yüzyıl Kösem son bölümünden şok detaylar...

Muhteşem Yüzyıl Kösem 29. son bölümünde büyük şok yaşandı - izle

Yapımını TIMS Productions’ın, yapımcılığını Timur Savcı’nın yaptığı, başrollerini ise Beren Saat, Hülya Avşar, Aslıhan Gürbüz, Mete Horozoğlu, Vildan Atasever, Taner Ölmez, Öykü Karayel, Boran Kuzum, Mustafa Üstündağ, Esra Dermancıoğlu ve Nadir Sarıbacak’ın paylaştığı Muhteşem Yüzyıl Kösem her Perşembe akşamı star'da...

Haberin Devamı

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM SON BÖLÜM İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM 29. SON BÖLÜMÜNDE NELER OLDU?

Muhteşem Yüzyıl Kösem’de bu hafta isyan ateşi yükseliyor!

İki can düşman.. Kösem ve Safiye, son kez karşı karşıya geliyor! Sultanların arasındaki savaş herkesi şoke eden bir biçimde son buluyor. Yeniçeri ile karşı karşıya gelen Sultan Osman seferden dönmek zorunda kalıyor. Osman, Kösem’in iktidarına son verebilmek için onu payitahttan sürgün ediyor. Sefer kutlamaları yapılırken, acı bir kaza yaşanıyor! Bu hadiseden Kösem’i sorumlu tutan Osman, Kösem’e düşman kesiliyor. Osman, yeniçeri ocağını kaldırmaya karar veriyor. Osman’ın gizli amacını öğrenen yeniçeri isyan ediyor. İstanbul yangın yerine dönüyor. Şehzadeleri kurtarmak isteyen Cennet, çocukları saraydan kaçırıyor. Kösem her yerde çocuklarını ararken, şehzadeler ortadan kayboluyor. Halime, oğlu Mustafa’yı tahta çıkarmak için isyan ateşini körüklüyor. Sarayı basan askerler Mustafa’ya biat ediyor. Sultan Osman has odada sıkışıp kalıyor. Yeniçeri, Osman’ı tahttan indirmek için has odaya yürürken, Dilruba Kösem’i ateşe atacak bir teklifte bulunuyor.

Haberin Devamı

İskender’in ölümüyle tüm ümidini kaybeden Safiye, son kez Kösem ile karşı karşıya gelir. İki can düşmanının yüzleşmesi beklenmedik bir biçimde son bulacaktır.
Seferde yeniçeriyle karşı karşıya gelen Sultan Osman, payitahta dönmek zorunda kalır.Kösem’in yeniçeriyi kışkırttığını düşünen Osman, Kösem’in iktidarına son vermek için onu payitahttan sürgün eder.
Sultan Osman, bugüne dek görülmemiş bir şey yaparak, hacca gitme kararı alır. Oysa bu kararın ardında bambaşka bir planı vardır.Mısır’a gidip asker toplayacak ve yeniçeri ocağını kaldıracaktır.Osman’ın aldığı karar sonun başlangıcı olur.
Sultan Osman’ın asıl amacını öğrenen yeniçeri isyan eder. Başta Kösem ve Halime’nin de destek verdiği isyan, çığrından çıkar.Kösem şehzadelerini kurtarmak için harekete geçtiğinde büyük bir sürprizle karşılaşır. Şehzadeler ortadan kaybolmuştur..

Halime ise bu isyanı fırsata çevirir. Askerler, Mustafa’yı padişah ilan ederken, Sultan Osman has odada ölümle yüzyüze kalır. Muhteşem Yüzyıl Kösem, heyecan dolu yeni bölümüyle Star’da..

Haberin Devamı

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM 29. BÖLÜM FRAGMANI

Osman’ın Mehmed için fetva aldığını öğrenen Kösem yıkılır.Oğlunu kurtarmak için saraya gider ancak acı bir manzarayla karşılaşır. Şehzade Mehmed abisinin emriyle idam edilmiştir. Kösem acıların en büyüğü ile sınanırken, İstanbul’da eşi benzeri görülmemiş bir kış yaşanır. Herkes Osman’ın kardeş katlini yeniden getirdiği için lanetlendiğine inanır. Kardeşinin ölümüyle derinden sarsılan Osman ise vicdanıyla yüzleşmeye çalışır.

Ulemayla arasını düzeltmek isteyen Osman, herkesi şaşkına çeviren bir karar alarak Şeyhülislam Esad Efendi’nin kızı Akile Sultan ile evlenir. Ancak usullere aykırı olan bu evlilik herkesin tepkisini çekmesine neden olacaktır.

Sultan Osman Hotin seferine çıkar. Osman’ın sefere çıkmasını fırsat bilen Safiye Sultan, yeniçeriyi Osman’a düşman etmek ister. Böylece İskender’in taht yolunu açmış olacaktır. Sultan Osman, seferde yeniçeriyle karşı karşıya gelir.

Haberin Devamı

Kösem ise İskender’in yerini bulmak için Safiye’ye büyük bir tuzak kurar. Safiye oğlunu kurtardığını sanırken aldığı haberle dünyası başına yıkılır. Artık hiçbir şeyin manası kalmamıştır.Kösem oğlunun saltanatının keyfini süreceğini sanırken, acı gerçekle yüz yüze gelir. Osman tahtını elinden alan validesi Kösem Sultan’ı eski saraya gönderir. Kösem Osman’a dair büyük bir hayal kırıklığına uğrar. Annesinin eski saraya sürülmesinin ardından abisi ile arasındaki bağların koptuğunu düşünen şehzade Mehmed Osman’ın kendisini öldüreceğinden korkar. Safiye Sultan’ın oyununa gelen şehzade Mehmed geri dönülmez bir hata yapar. Kardeşinin kendisine isyan ettiğini düşünen Osman derin bir çelişki içindedir. Kardeşinin ölüm emrini verecek midir yoksa onu af mı edecektir? Annesi Kösem Sultan ile yaptığı yüzleşme Osman’ı sert bir karar almaya iter.. Muhteşem Yüzyıl Kösem, sürprizlerle dolu yeni bölümüyle Star’da..

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM DİZİSİ OYUNCULARI

Haberin Devamı

Safiye Sultan (Hülya Avşar) — Sultan Ahmed'in büyük validesi. Venedik asıllı, zengin bir aileden gelmiştir. Oğlu III. Mehmed'in ölümünün ardından torunu Ahmed'in tahta çıkmasında büyük katkısı olmuştur. Haremdeki ve devlet içindeki entrikalara hakimdir. Bu entrikaların en tehlikelilerini bizzat tasarlayan ve uygulayan kendisidir.

Muhteşem Yüzyıl Kösem 29. son bölümünde büyük şok yaşandı - izle

Hümaşah Sultan (Vildan Atasever) — Sultan Murat ve Safiye Sultanın kızı. Gerçekten Sultan Murat ve Safiye Sultanın bu isimde bir kızı yoktur. Dizi için yaratılmış hayali karakterdir..

Muhteşem Yüzyıl Kösem 29. son bölümünde büyük şok yaşandı - izle

Halime Sultan (Aslıhan Gürbüz) — Çerkes asıllı. Padişah Sultan Mehmed'in gözdelerinden, Şehzade Mustafa'nın annesi. Oğlu Mustafa, Halime'nin en değerli varlığı. Geçmişte bir evlat acısı yaşamış. Hırslı, ateşli, öfkeli ve gizemli. Büyüye, fala meraklı. Karanlık sanatlarla yakın ilişki içindedir. Bu yüzden harem içinde namı 'büyücü'ye çıkmıştır.

Muhteşem Yüzyıl Kösem 29. son bölümünde büyük şok yaşandı - izle

Handan Sultan (Tülin Özen) — Sultan Ahmed'in validesi. Boşnak asıllı. Sade ve zarif bir güzelliğe sahip. Oğlunun tahta geçmesiyle birlikte valide sultanlık makamına kavuşmuştur.

Muhteşem Yüzyıl Kösem 29. son bölümünde büyük şok yaşandı - izle

Şehzade Yahya (İskender) (Berk Cankat) — Aslında kayıp Şehzade Yahyadır..Gerçek ailesini bulmak, kim olduğunu öğrenmek için İstanbul'a doğru yola koyulmuştur.Devşirmelerle birlikte İstanbul'a doğru yol alırken Anastasia'ya denk gelip ona aşık olmuştur. Acemi ocağına girmesiyle birlikte İskender adını almıştır. Sultan Ahmed'in ocağı ziyareti sırasında dikkatini çekip ve ikili arasında uzun yıllara yayılacak bir dostluk başlamıştır.

Muhteşem Yüzyıl Kösem 29. son bölümünde büyük şok yaşandı - izle