Gündem Muhteşem Yüzyıl Kösem Bağdat Fatihi IV. Murat fragmanları heyecanı yükseltiyor!

Muhteşem Yüzyıl Kösem Bağdat Fatihi IV. Murat fragmanları heyecanı yükseltiyor!

11.10.2016 - 16:00 | Son Güncellenme:

Muhteşem Yüzyıl Kösem Bağdat Fatihi IV. Murat bölümleriyle ekranlarda olacak. Uzun yıllar boyunca farklı konularıyla Star TV'de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl, "Muhteşem Yüzyıl Kösem Bağdat Fatihi IV. Murat" adıyla Fox TV'de olacak.

Muhteşem Yüzyıl Kösem Bağdat Fatihi IV. Murat fragmanları heyecanı yükseltiyor

Osmanlı tarihini anlatan Muhteşem Yüzyıl dizi serisi muhteşem sahneleri ile kısa sürede fenomen oldu. Farklı hikayeleriyle de sevilmeye devam eden dizi şimdi de Muhteşem Yüzyıl Kösem Bağdat Fatihi IV. Murat olarak sevenlerinin karşısına çıkacak.

Henüz yayın tarihi kesinleşmemiş olan Muhteşem Yüzyıl Kösem Bağdat Fatihi IV. Murat dizisi için oyuncu kadrosu da belli oldu. TIMS production'ın yapımclığını üstlendiği Muhteşem yüzyıl Kösem dizisinin başrollerinde Nurgül Yeşilçay, Metin Akgülder, Zeynep Farah Abdullah, Caner Cindoruk, Burak Yamantürk yer alıyor.

Haberin Devamı

Başarılı oyuncu Nurgül Yeşilçay, tüm düşmanlarını alt ederek elde ettiği kadın saltanatının yanı sıra, dünyaya diz çöktüren bir sultan olan Kösem rolüyle izleyicinin karşısına çıkarken; Metin Akdülger, Kösem’in iktidarı ele alma isteğinde olan oğlu IV. Murad olarak izleyicisiyle buluşacak.

Osmanlı’nın Demir yumruğu, Bağdat Fatihi IV. Murad’ın güzeller güzeli aşkı, prenses Farya rolünü ise Farah Zeynep Abdullah canlandırıyor. Anne ile Oğul Karşı Karşıya! Hünkar ile Sultan bir tarafta; Osmanlı'nın gelmiş geçmiş en kudretli kadını Valide Kösem Sultan, diğer yanda Bağdat’ın, Revan’ın Fatihi, Sultanı IV. Murad... Senaryosunu Yılmaz Şahin’in kaleme aldığı, yönetmenliğini Çağatay Tosun’un üstlendiği “Muhteşem Yüzyıl Kösem”, "Devlet-i Aliyye" ile nikahlı Kösem Sultan ile oğlu Murad’ın savaşını konu aldığı yeni sezonunda Osmanlı'nın tarihinde yepyeni bir perde açacak.

Haberin Devamı

Annesi Kösem Sultan'ın gölgesinde sembolik bir padişah olarak geçen çocukluğunun ardından, devletin dizginlerini sertçe eline almaya girişen IV. Murad, Osmanlı'nın altın çağını yaşatan padişahlarla benzerlik gösteren kudreti ile halkın övgüsüyle karşılanırken, düşmanlarının ise korkulu rüyası olacaktır.