SağlıkRSS
31.12.2010 - 16:29 | Son Güncelleme: 31.12.2010-10:07

Mükemmel hindi için 15 öneri!

Yılbaşı gecesi misafirlerine şov yapmak isteyenler buraya!

Sitene Ekle
Mükemmel hindi için 15 öneri!

Özgür Şef

Geçen hafta hindi tarifleri vermiştim. Bu konuda o kadar çok soru geldi ki, hangisine cevap vereceğimi şaşırdım.
Ben de bütün cevapları bir araya toplamaya karar verdim. Yılbaşı gecesi misafirlerine şov yapmak isteyenler buraya!

1- Ülkemizdeki en lezzetlisi,  Kandıra Hindisi olarak bilinen siyah ve gümüş renkli Amerikan hindisidir. Beyaz renkli Kanada Hindisi daha ucuzdur ama lezzetli değildir.
2- Hindinin erkeği makbuldür. Çünkü erkek hindiler genellikle 10 kilo üzerindedir. Dişilerin ağırlığıysa  5-6 kiloyu geçmez. Bütçenize uygun olan seçin ama alacağınız hindi üç kilodan az olmasın. 
3- Rengi çok açık olmamalı,  etiyse diri olmalı.
4- Hindiye ‘kuru yolma’ işlemi uygulanmalı. Temizlemesi biraz zaman alır ama sonuca değer.                                                                   
5- Bütün olarak fırında pişirecekseniz eğer, üç saat önceden her tarafını tuzlayıp bekletin.
6- Fırın ısısı en fazla 160 derece olmalı.
7- Hindi dolma yapacaksanız, hindiyi tuzlayıp fırınladıktan sonra üzerine salçalı su ya da     ketçap gibi renk verici sos sürün.
8- Hindi tam olarak pişmeden 30 dakika   önce fırından çıkartın ve içini zevkinize göre pişirdiğiniz pilavla doldurun. Bu iç pilavı normalden sulu bırakın çünkü pişirken  kuruyacaktır. 
9-  Yanında garnitür olarak  servis etmek için tuzlu suda  sebze haşlayabilirsiniz.  
10-Hindiyi her kilosu için  30 dakika fırında pişirin. Yani üç kiloluk bir hindi    1.5 saatten az pişmemeli.
11-Pişirme sırasında fırına içinde su bulunan bir kap yerleştirin. Böylece hindinin   kurumasını engellersiniz.
12-Eğer hindiyi tandır gibi pişirecekseniz, önce bir kaç büyük parçaya ayırın ve az suyla iki saat haşlayın.
13- Haşlanan hindiyi en az 30 dakika üzeri kıtırlaşana kadar 180 derecede pişirin.
14- Hindi sarma yapacaksanız kasabınızdan bütün hindiyi kemiksiz yapmasını isteyin. Hindinin etini kemiğinden ayırmak hiç de kolay değildir, benden hatırlatması...
15- Açılmış hindinin içine   istediğiniz malzemeleri doldurun. Mısır unuyla yapılmış beşamel sos, ıspanak ve peyniri tavsiye ederim. Hindiyi ruloyaptıktan sonra keten iple    sararak sıkıca bağlayın.

 Yılbaşı hindisine dikkat!

Etiketler:
Yorum Yazın
Gönder
Yılın 3. ayı hangisidir?
©Copyright 2014 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
İlginizi ÇekebilirX