SağlıkRSS
31.12.2010 - 16:29 | Son Güncelleme: 31.12.2010-10:07

Mükemmel hindi için 15 öneri!

Yılbaşı gecesi misafirlerine şov yapmak isteyenler buraya!

Sitene Ekle
Mükemmel hindi için 15 öneri!

Özgür Şef

Geçen hafta hindi tarifleri vermiştim. Bu konuda o kadar çok soru geldi ki, hangisine cevap vereceğimi şaşırdım.
Ben de bütün cevapları bir araya toplamaya karar verdim. Yılbaşı gecesi misafirlerine şov yapmak isteyenler buraya!

1- Ülkemizdeki en lezzetlisi,  Kandıra Hindisi olarak bilinen siyah ve gümüş renkli Amerikan hindisidir. Beyaz renkli Kanada Hindisi daha ucuzdur ama lezzetli değildir.
2- Hindinin erkeği makbuldür. Çünkü erkek hindiler genellikle 10 kilo üzerindedir. Dişilerin ağırlığıysa  5-6 kiloyu geçmez. Bütçenize uygun olan seçin ama alacağınız hindi üç kilodan az olmasın. 
3- Rengi çok açık olmamalı,  etiyse diri olmalı.
4- Hindiye ‘kuru yolma’ işlemi uygulanmalı. Temizlemesi biraz zaman alır ama sonuca değer.                                                                   
5- Bütün olarak fırında pişirecekseniz eğer, üç saat önceden her tarafını tuzlayıp bekletin.
6- Fırın ısısı en fazla 160 derece olmalı.
7- Hindi dolma yapacaksanız, hindiyi tuzlayıp fırınladıktan sonra üzerine salçalı su ya da     ketçap gibi renk verici sos sürün.
8- Hindi tam olarak pişmeden 30 dakika   önce fırından çıkartın ve içini zevkinize göre pişirdiğiniz pilavla doldurun. Bu iç pilavı normalden sulu bırakın çünkü pişirken  kuruyacaktır. 
9-  Yanında garnitür olarak  servis etmek için tuzlu suda  sebze haşlayabilirsiniz.  
10-Hindiyi her kilosu için  30 dakika fırında pişirin. Yani üç kiloluk bir hindi    1.5 saatten az pişmemeli.
11-Pişirme sırasında fırına içinde su bulunan bir kap yerleştirin. Böylece hindinin   kurumasını engellersiniz.
12-Eğer hindiyi tandır gibi pişirecekseniz, önce bir kaç büyük parçaya ayırın ve az suyla iki saat haşlayın.
13- Haşlanan hindiyi en az 30 dakika üzeri kıtırlaşana kadar 180 derecede pişirin.
14- Hindi sarma yapacaksanız kasabınızdan bütün hindiyi kemiksiz yapmasını isteyin. Hindinin etini kemiğinden ayırmak hiç de kolay değildir, benden hatırlatması...
15- Açılmış hindinin içine   istediğiniz malzemeleri doldurun. Mısır unuyla yapılmış beşamel sos, ıspanak ve peyniri tavsiye ederim. Hindiyi ruloyaptıktan sonra keten iple    sararak sıkıca bağlayın.

 Yılbaşı hindisine dikkat!


Uzmanından güzellik ve makyaj önerileri için tıklayın!

Etiketler:
Yorum Yazın
Gönder
Türk sinemasının en iyi filmlerinden olan "Selvi Boylum Al Yazmalım"ın yönetmeni kimdir?
©Copyright 2014 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
İlginizi ÇekebilirX