Teknoloji Mükemmel pil süresi, çekici tasarım: Lenovo Yoga Tablet 8’i test ettik!

Mükemmel pil süresi, çekici tasarım: Lenovo Yoga Tablet 8’i test ettik!

04.08.2014 - 16:35 | Son Güncellenme:

Lenovo Yoga serisinde 8 ve 10 inçlik ekran boyutları bizi selamlıyor. 8 inçlik olanı bayram tatili süresince inceledim.

Mükemmel pil süresi, çekici tasarım: Lenovo Yoga Tablet 8’i test ettik

Lenovo severler iyi tasarıma alıştıkları için aslında Yoga tabletin tasarımına pek şaşıracaklarını sanmıyorum. Yine oldukça göz alıcı ve kullanışlı, gümüş rengi bir tasarıma sahip Yoga Tablet 8. Tabletini çantasından ayırmak istemeyenler için hemen ağırlığını ve boyutlarını söyleyelim. Sadece 213 x 144 x 7.3 mm ebatlarında ve 400gr ağırlığında. Yatay ve dikey yönlü kullanabiliyorsunuz. Benim en çok hoşuma giden kısmı ise, Yoga Tablet‘in arka kısmında hem daha iyi bir kavrayışa hem de tabletinizi rahatlıkla dik konumda masanın üzerine koymanıza yarayan parça… Özellikle toplu taşımada bir elinizde tabletiniz varken rahatlıkla yolculuk yapabileceğinizi ya da şezlongunuzun yamacına harika konumlandığını söyleyebilirim.

Haberin Devamı

Ön kısmında 1.6 megapixel, arka kısmında ise 5 megapixel kameraya sahip. Özellikle HD görüntü sunan ön kamerasını oldukça başarılı buldum. Görüntülü konuşma seçeneği için oldukça işlevsel.Ancak keşke arka kameranın megapixeli daha yüksek olsaymış dedirtiyor. 1280x800pixel çözünürlüğündeki IPS LCD ekranı 8inç olan tablet ile 720p ve 1080p görüntüler rahatlıkla izlenebiliyor. Yine de bazı kullanıcılara yetersiz gelebilir. Lenovo Yoga Tablet 8 Dört çekirdekli MediaTek MT8125 işlemciye sahip. Tabletin çalışma hızı ise 1.2GHz.

Tabletin en göze çarpan özelliği ise bence pil ömrü. Özellikle sürekli açık havada çalışıyor yahut çok geziyorsanız pil ömrü hem tablet hem de telefonlar için en önemli özellik haline gliyor. Kendi klasmanındaki modeller arsında en iyi pil ömrüne sahip diyebiliriz. Ortalama 16-18 saat kadar rahat bir kullanım imkanı veriyor. Menüler arasında geçişler de oldukça hızlı. 1 GB DDR2 belleği ile son dönemin bazı uygulamaları için yetersiz kalabilse de temel uygulama ihtiyaçları için oldukça yeterli görünüyor. 16 GB’lık dahili hafızası var.Eğer isterseniz 64 GB’ta kadar depolama alanınızı artırabilirsiniz.

Haberin Devamı

İsteğe bağlı olarak 3G ve Wi-fi seçenekleri mevcut. Android 4.2 ile oldukça keyifli ve kullanışlı bir ara yüze de sahip. Mevcut özellikler ile günlük işlerinizi takip etmek, internette gezinmek, film izleyip müzik dinlemek –ayrıca ses kalitesinin de oldukça başarılı olduğunu söylemek isterim- büyük performans gerektirmeyen oyunlar oynamak Yoga tablet 8 ile çok keyifli. Uygun fiyatını da göz önüne alırsanız Lenovo Yoga Tablet 8’i düşünmeden satın alın ve ona sıkıca sarılıp, keyfini çıkarın.