Hatay Mülteci Çocuklar Korosu Şarkılarını Filistin İçin Söyledi

Mülteci Çocuklar Korosu Şarkılarını Filistin İçin Söyledi

18.12.2017 - 14:56 | Son Güncellenme:

Hatay'da tamamı Suriyelilerden kurulan Mülteci Çocuklar Korosu, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepkilerini ve Filistin halkının yanında olduklarını seslendirdikleri şarkılarla gösterdi

Mülteci Çocuklar Korosu Şarkılarını Filistin İçin Söyledi

HATAY (AA) - Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Suriye Kültür ve İnsani Yardım Derneğince tamamı Suriyelilerden kurulan Mülteci Çocuklar Korosu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepkilerini ve Filistin halkının yanında olduklarını seslendirdikleri şarkılarla gösterdi.

Haberin Devamı

Antakya Medeniyetler Korosu Derneği'nde bir araya gelen Suriyeli çocuklar, söyledikleri Arapça şarkılarla karara tepki koydu.

Koronun kurucusu Antakya Medeniyetler Korosu Derneği Başkanı Yılmaz Özfırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaş mağduru çocuklarla birlikte Filistinlilerin yanında olduklarını göstermek istediklerini söyledi.

Özfırat, korodaki çocukların duygularını şarkılarla aktardığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Koroda bulunan çocukların tamamını, Suriye'deki savaştan kaçarak ülkemize sığınanlar oluşturuyor. Bu çocuklar aynı zamanda Kudüs'te şu anda yaşanan sıkıntıların en büyük hissiyatını yaşıyorlar. Bu yüzdendir ki bu çocuklar kalplerinden geleni Suriyeli kardeşleri olarak Kudüs'e göndermek istiyorlar. Tek bir arzuları var. 'Kudüs bir gün inşallah dünya tarafından Filistin'in başkenti olarak ilan edilecektir' diyorlar."

Haberin Devamı

Suriye Kültür ve İnsani Yardım Derneği Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Sorumlusu Suham Kindavi de Kudüs'ün tüm Müslümanlara ait olduğunu belirterek, Müslüman ülkeleri Filistin konusunda birlik olmaya davet etti.

Koro üyesi 11 yaşındaki Ömer Calki ise Kudüs'te bulunan çocukların acılarını hissettiklerini ve onlara yürekten sevgilerini gönderdiklerini kaydetti.

Adnan Alhusli ise Kudüs'ün her zaman Filistin'e ait olduğunu ve her zaman öyle kalacağını söyledi.