Diyarbakır MÜLTECİ GENÇLER BARIŞ KOMİTESİ KURDU

MÜLTECİ GENÇLER BARIŞ KOMİTESİ KURDU

07.09.2015 - 10:37 | Son Güncellenme:

.

MÜLTECİ GENÇLER BARIŞ KOMİTESİ KURDU

Diyarbakır’da Şiddet ve Göç Mağdurları Rehabilitasyon ve Adaptasyon Merkezi Derneği (Sohram-Der) bünyesindeki faaliyet ve hizmetlerden yararlanan Suriyeli mülteci gençler, ülkelerinde barışın sağlanmasına katkı sunmak amacıyla barış komitesi kurdu.
Konuya ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Sohram-Der binasında düzenlenen toplantıya, dernek başkanı Mim Yavuz Binbay ve komite yöneticileri Muhammed El Hüseyin ile Victorya Davud katıldı. Arapça açıklamalarda bulunan Davud, Suriye’de akan kanın durması için çalışmalar yapmak amacıyla komiteyi kurduklarını belirterek, ikinci hedeflerinin göç eden Suriyelilerin sınırlarına yakın kalmalarını sağlamak ve Avrupa’ya göç etmelerini durdurmak olduğunu ifade etti. Henüz göç etmemişlerin ise ülkelerinde kalmaları yönünde çalışmalar yapmayı amaçladıklarını anlatan Davud, “Suriye’nin kurtuluşu ve Suriye’de barışın gelmesinin en önemli koşulu Suriyelerin kendi aralarında birleşmeleridir. Bu nedenle Suriye’de çözümü isteyen tüm güçlere sesleniyoruz; Suriye’de çözüm ve barışın gelmesini istiyorsanız bunun tek yolu barışçıl yöntemlerdir. Bu barışçıl yöntemlerle ancak ve ancak Suriyelilerin kendi aralarındaki birliği ve Suriye dışında ki bütün güçlerin ülkeyi terk etmeleri ile gerçekleşebilir” dedi.
“DIŞARIDAN GELENLER ÜLKEYİ TERK ETMELİ”
Suriye’deki sorunları dışarıdan gelenlerin oluşturduğunu ve Suriye halklarının birbirleriyle hiçbir sorununun olmadığını anlatan Davud, “Bunlar Suriye’yi terk etmediği sürece çözüm olması mümkün değildir. Ancak yine de Suriye’nin içindeki haklar birleşip, kendi aralarında bu sorunu barışçıl yöntemlerle çözebilirler. Ülkemizdeki çözüm oradaki bütün milliyetlerin ve azınlıkların bir araya gelmesi ile mümkündür. Bir kez daha bütün Suriye gençlerine sesleniyoruz ve diyoruz ki, nerede olursanız olun barışın temsilcisi olun” diye konuştu.
“YURDUMUZA DÖNME KOŞULLARINI OLUŞTURUN”
Bütün dünyaya seslenmek istediklerine de dikkat çeken Davud, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yurdumuza dönme umudumuzu güçlendirin. Ülkemize geri dönme koşullarını oluşturun. Aksi takdirde, milyonlarca mülteci ister istemez sizin sınırlarınıza dayanacaklardır ve milyonlarca mülteci dünyada yer arayacaktır kendisine. Biz dünyada yeri yurdu olmayan mülteci olmak istemiyoruz. Ülkemize dönmek istiyoruz lütfen insanların yurduna dönmeleri için koşullar oluşturun.”