İzmir MÜLTECİLER İZMİR’DE YALNIZ DEĞİL

MÜLTECİLER İZMİR’DE YALNIZ DEĞİL

16.12.2015 - 17:37 | Son Güncellenme:

.

MÜLTECİLER İZMİR’DE YALNIZ DEĞİL

Soğuk kış günlerinin hüküm sürdüğü günlerde, ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak İzmir’in Basmane semti ve çevresini mesken tutan Suriyelilerin yüzü, Hatuniye İlim Yayma ve İsrafı Önleme Derneği’nin yardım ve destekleriyle gülüyor.
Hayata tutunabilmek, güvenli bir ortamda yaşayabilmek umudu ile ülkelerindeki savaş ortamından kaçan Suriyeli mültecilerin yürek burkan dramları sürerken, onlarla ilgili güzel gelişmeler de yaşanıyor. Hükümet ve yerel yönetimlerin yanı sıra hayır dernekleri de evlerini, mülklerini bırakıp başka diyarlara göçen mültecilere yardım konusunda adeta seferber oldu. Bunlardan biri de İzmir’in Basmane semtindeki Hatuniye İlim Yayma ve İsrafı Önleme Derneği. Dernek yönetimi, düzenli olarak her gün Suriyeli göçmenlere sıcak yemek ikram ederken, haftada bir de gıda paketleri dağıtıyor.
BİR EL VERİYOR, DİĞER EL DAĞITIYOR
Suriyeli dramı yaşanmadan önce de evlenecek kızlara çeyiz, öğrenimini sürdüren gençlere burs temin eden dernek, yaz aylarında park ve bahçelerde yatıp-kalkan Suriyelilere battaniye ve giyecek yardımı da yapıyor, boğazlarından sıcak lokma geçsin diye Hatuniye Camii bahçesinde her gün 500 kişiye sıcak yemek dağıtıyor.
Kendini hayır işlerine vakfeden derneğin kurucu başkanı Nuri Akay, “Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir’ hadisi şerifi üzerine elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yazık bu insanlara, bunlar bizim dindaşımız, komşumuz. Kim ister ki durup dururken vatanını, ocağını terk etmeyi. Kış ayları başladı, hala sokaklarda hayatta kalma mücadelesi veriyorlar. Biz ise dernek olarak, hayırseverlerin yaptıkları bağışlarla sıcak yemek veriyor, gıda desteği sağlıyoruz” dedi.
YÜZLERİ GÜLÜYOR
Kucaklarında soğuktan üşümesin diye sarıp sarmaladıkları çocuklarıyla gıda yardımı alabilmek için Basmane’deki dernek önüne gelen Suriyeli kadınlar ise uzun kuyruklar oluşturdu. Başkan Akay ve dernek görevlilerinin ellerinden giyecek ve gıda paketlerini alan Suriyeli göçmenlerin yüzleri güldü.