Gündem Mültecilere yüksek hızda ücretsiz fiber internet

Mültecilere yüksek hızda ücretsiz fiber internet

22.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Turkcell arasında, Merhaba Umut Projesi İşbirliği Protokolü imzalandı.

Mültecilere yüksek hızda ücretsiz fiber internet

AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu ve Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün’ün imza attığı protokol kapsamında Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi, teknolojiyle donatıldı. Turkcell kampın iletişim ihtiyacının sorunsuz karşılanması amacıyla mobil iletişim altyapısı kurulumunu gerçekleştirdi. Kampta ayrıca, çocukların teknoloji ile buluşması amacıyla fiber internet bağlantılı teknoloji merkezi de kuruldu.

Protokol töreninde konuşan Güllüoğlu insani yardım alanında kamu-özel sektör işbirliğinin önemine değinerek “Devletlerin olmadığı yerde Turkcell gibi özel sektörün değerli temsilcileri devreye girmelidir” dedi. Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bütün de “Suriyelilerin durumu tüm dünya için bir insanlık dramına dönüştü. Biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

En iyi kamp ödülü

Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi’nde Merhaba Umut teknoloji merkezi projesi ile yer alan Turkcell, çocuk ve gençlere özel Arapça Khan Akademi K-12 eğitimleri, yetişkinler için haber, sağlık ve günlük yaşama dair içerikler ile Türkçe öğrenme olanağı sağlıyor. Turkcell, merkezde ayrıca yüksek hızlı fiber interneti ücretsiz sunuyor. Kahramanmaraş, yüksek hızda fiber internet hizmetinin ücretsiz olarak mültecilerin hizmetine sunulduğu ilk merkez olarak farklı bir öneme de sahip.

Haberin Devamı