Gündem Mumcu anıldı

Mumcu anıldı

25.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu 23 yıl önce katledildiği yerde ve mezarı başında anıldı.

Mumcu anıldı

Ankara’da evinin önünde 24 Ocak 1993’te otomobiline yerleştirilen bomba düzeneğiyle katledilen Mumcu için, suikaste uğradığı ve kendi adının verildiği sokakta anma töreni yapıldı. Anmaya Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu, bazı CHP milletvekilleri ve sevenleri katıldı. Anma törenine katılanlar karanfil bırakıp, mum yaktıktan sonra Mumcu için türküler söyledi. Daha sonra Güldal Mumcu ve CHP milletvekilleri kortej oluşturarak sokakta bulunan anıta çelenk bıraktı. Törenin ardından Mumcu’nun suikaste uğradığı yerde, sevenleri saygı duruşunda bulundu.

Haberin Devamı

Mumcu için ikinci anma Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki kabri başında yapıldı. Eşi Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu, oğlu Özgür Mumcu’nun yanı sıra buradaki törene Mumcu’nun çok sayıda seveni katıldı. Uğur Mumcu’nun kabrine, Güldal Mumcu, Özge ve Özgür Mumcu çiçek bırakıp, mum yaktı. CHP İl Gençlik Kollarını temsilen bir grup genç “Bir gün mezarlığımızda güller açacak ey halkım unutma bizi” yazılı pankart açtı.

Mumcu anıldı

Katledilişinin 23. yıldönümü

SEVENLERİ UNUTMADI
Basın şehidi Mumcu için İzmir, Zonguldak, Bursa, Eskişehir, Kocaeli başta olmak üzere yurdun birçok yerinde de anma etkinlikleri düzenlendi. İstanbul Harbiye’de düzenlenen anma etkinliğine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.