Gündem Munzur’da kardeşlik halayı

Munzur’da kardeşlik halayı

05.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin dört bir yanından ve yurtdışından gelen binlerce kişinin katıldığı, bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Tunceli Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nde kardeşlik mesajları verildi; Soma’da madende ölen 301 işçi ve Roboski’de bombalanın 34 vatandaş anıldı; IŞİD’in ve İsrail’in katliamları protesto edildi, siyanürlü altın ve HES projelerine karşı gösteriler düzenlendi.

Munzur’da kardeşlik halayı

”Dilimiz, Kültürümüz, Kimliğimiz ve İnancımızın Adı Dersim” sergisinin açılışıyla başlayan festivalde Yelda Abbasi, Ferhat Tunç, Zelal Gökçe, Ahmet Aslan ve 22 yıl sonra yurda dönen Dersimli sanatçı Kemal Kahraman konser verdi.
Festivalin son gününde Munzur Vadisi ile bölgede yapılacak HES’lere karşı yürüyüş düzenlendi. Edirne’den Van’a Diyarbakır’dan Ordu’ya binlerce kişinin katıldığı festivale gelenler Milliyet’e konuştu. Ordu’dan gelen Emine Odabaşı Salgın, “Türkiye’nin Munzur festivali gibi kardeşlik diyaloglarını kurmasını istiyorum” diye konuştu. Diyarbakır’dan gelen Bahtiyar Yılmaz ise “Bu festival kardeşliği pekiştiriyor. Önemli olan siyasetçilerin de bundan ders alması. Munzur demek barış demek” dedi.