Kastamonu MURAT DEMİR, OTOMOBİL FABRİKASININ KURULMASI İÇİN HAREKETE GEÇTİ

MURAT DEMİR, OTOMOBİL FABRİKASININ KURULMASI İÇİN HAREKETE GEÇTİ

31.05.2016 - 17:58 | Son Güncellenme:

.

MURAT DEMİR, OTOMOBİL FABRİKASININ KURULMASI İÇİN HAREKETE GEÇTİ

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, otomobil fabrikasının Kastamonu’ya kurulması için tekrar girişimlerde bulundu.
AK Parti hükümeti tarafından yerli otomobil projesi kapsamında fabrikanın Kastamonu’ya kurulması için daha önceden girişimlerde bulunan AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, bu kapsamda çalışmalarını hızlandırdı.
Kastamonu’ya mutlak bir fabrika yatırımı için kolları sıvayan Demir, uluslararası firmalarla bağlantı kurarak, Kastamonu’ya otomobil fabrikası kurmaları için davette bulundu.
Daha önce Türkiye’de yatırım için girişimlerde bulunan ve bu girişimlerinden sonuç alamayan yabancı bir yatırımcı otomobil firması ile temasa geçen Murat Demir, ismi gizli tutulan yabancı yatırımcı firmayı Kastamonu’ya davet etmek için girişimlerde bulundu.
AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, AK Parti hükümeti tarafından yerli otomobil projesi kapsamında yürütülen çalışmalar otomobil fabrikasının Kastamonu’ya kurulması yönünde girişimlerinin olduğunu hatırlatarak, bununla birlikte daha önceden Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen Asyalı uluslararası bir otomobil fabrikasıyla da temasa geçtiklerini belirtti.
Firma yetkililerinden olumlu yanıt aldıklarını ve konu hakkında da yatırımcı firmaya güzel bir sunum yapma noktasına geldiklerini belirten Demir, "Firma, özellikle limana yakın bölgelerde yatırım yapmayı düşünüyor. Bizde daha önceden özelleştirilen İnebolu Limanı hakkında şu anda bir sunum hazırlıyoruz. Bu sunuma firmaya sunduk ve firmada kabul etti. Önümüzdeki günlerde firma ile bir araya gelip İnebolu Limanı ve Kastamonu’nun konumu hakkında detaylı bilgilendirmede bulunacağız. Bu sunumda İnebolu Limanının potansiyelini ve Kastamonu’yu en iyi şekilde anlatarak yatırımın ilimize kazandırılmasını sağlayacağız. Kastamonu’nun gerek Ankara’ya gerekse İstanbul’a ulaşımın kolay olması noktasında bir sunum yapmaya hazırlanıyoruz. İnşallah bundan istediğimiz sonucu alırız” dedi.
Demir, “Asya ülkelerinden ülke ve firma adı gizli tutulan bu otomobil firmasını ikna etme konusunda ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız. Olmadı hedefim bu üç yıl içinde bir yatırımcıyı mutlaka Kastamonu’ya kazandırmak için tüm imkan ve zamanımı harcamaya hazırım. İstanbul’a sık sık gelmemin en önemli nedeni bu konuda önemli görüşmeler yaptığımdan dolayıdır. Kastamonu’dan yatırımcı kaçırmak değil, buraya yatırımcı çekmek tek amacım ve hayalim. İnşallah üç yıl içerisinde Kastamonu’ya bir yatırımcıyı getirip fabrika kurması için çalışacağım” diye konuştu.
İnebolu Limanının ihracata açıldığında Kastamonu’nun bölgenin yıldızı olmaya aday bir İl olduğuna değinen Demir, “Otomobil fabrikasının kurulmasına Kastamonu olarak talibiz. Kastamonu’nun bu potansiyeli var ve bu şehir bu yatırımı hak ediyor” şeklinde konuştu.
Öte yandan Demir, daha önceden Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Fikri Işık ile yerli otomobil fabrikası konusunda görüşerek, fabrikanın Kastamonu’ya kurulması için girişimlerde bulunmuştu. Milletvekillerinin girişimleriyle yatırımların Kastamonu’ya yavaş yavaş gelmeye başladığını sözlerine ekleyen Demir, şöyle konuştu: “Kastamonu milletvekillerinin girişimleriyle Kastamonu’ya kazandırılan projelerin bazılarının onayları yapıldı. Cide Kültür binasının atıl olmaktan çıkartılıp belediye devir tahsisi yapıldı. Azdavay Meslek Yüksek Okulu, Rektör Seyit Aydın ile birlikte yapılan uzun müzakere ve girişimlerden sonra YÖK’ten onayı alındı. En önemlisi Ağlı YİBO Açık Cezaevi için yapılan girişimler sonucu Milli Eğitim Bakanlığına tahsisi gerçekleşti.”