Muş Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi

Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi

17.03.2017 - 16:43 | Son Güncellenme:

.

Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi

MUŞ (AA) - Muş'un Yelalan köyünde "Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi" kapsamında ekmek fırını açıldı.

Haberin Devamı

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğünce uygulanan proje kapsamında açılan fırında kadınlar imece usulü çalışarak ekmek, pide, lahmacun ve yemeklerini daha hijyenik ortamda pişirecek.

Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, fırının açılışında yaptığı konuşmada, Orman ve Su İşleri Bakanlığının desteği ile uygulamaya konulan projeyle Murat havzasında vatandaşların geçim kaynaklarının iyileştirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Muş’ta 18 köyde ekmek fırınının faaliyete geçirilmesinin planlandığını aktaran Polat şöyle devam etti:

"Bu proje kapsamında Bingöl, Elazığ ve Muş'ta çalışıyoruz. Kadınlar ekmek pişirirken tandırdan dumandan etkilendiklerini, bir fırın istediklerini bize ilettiler. Biz de bu istek doğrultusunda 18 köye fırın yapacağız. Köylülerimiz, insanlarımız imece usulü buraya gelip fırınlarını yakıp ekmeklerini pişirecekler. Daha az emek ve enerji harcayacaklar. Bu proje ile inşallah vatandaşımızın yaşam şartlarını düzelteceğiz."

Haberin Devamı

Yeralan Köyü Muhtarı Suphi Yaşli da "Köyde tandıra düşüp yaralananlar oluyor. Şimdi bize bu hizmet ulaştı. İnşallah diğer köylerimize de ulaşır ve bu tehlikenin önüne geçeriz." dedi.