Uşak Muratbey Uşak'ta Seferberlik

Muratbey Uşak'ta Seferberlik

14.11.2016 - 20:00 | Son Güncellenme:

.

Muratbey Uşakta Seferberlik

Spor Toto Basketbol Ligi takımlarında Muratbey Uşak’ın kaptanı Mesut Ademoğlu ve Mark Steven Lyons gidişatla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Hazırlık sezonunda iki kupa alan ve sezona Fenerbahçe galibiyetiyle başlayan Muratbey Uşak’ta son alınan kötü sonuçlar takımda seferberlik oluşturdu. İlk hafta oynadığı Fenerbahçe maçında sakatlanan Kairys ve sonrasında takımın sayı makinesi McKissic’in sakatlanmasıyla kazanacağı maçların sonunu getiremeyen Muratbey Uşak’ta seferberlik başlattı. Özellikle üzerinde büyük beklenti olan Lyons’ın diğer takım arkadaşlarını oyuna dahil etmesi için daha fazla sorumluluk alması beklenirken, sakat oyuncularında iyileşip takımın rotasyon gücünü artırması bekleniyor. Muratbey Uşak çarşamba günü FIBA Şampiyonlar Ligi’nde Alman’yanın Ewe Baskets Oldenburg takımını konuk edecek.
Karşılaşma öncesi hazırlıklarını sürdüren Muratbey Uşak’ın kaptanı Mesut Ademoğlu ve Lyons İHA muhabirine önemli açıklamalarda bulunarak, takım içindeki son durumu anlattı.
Lyons, sezon öncesi hazırlık dönemine ve sezona iyi başladıklarını, haliyle bununda beklentileri yüksek tuttuğunu söylerken şöyle devam etti:
“Düşüş olarak görünen şu anki durumumuzdaki en önemli faktörlerin başında sakatlıklar geliyor. Gerçek cevabı takım içinde birbirimize tutunarak bulabileceğimize inanıyorum. Takımda en iyi lider olmak için elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum. Benim için Türkiye ve takımım yeni bir yer. Kısa sürede istenilen performansa ulaşacağıma inanıyorum. Hedeflerim arasında kimseye yaranmak yok. Sadece takım arkadaşlarım ve bu kulübün etrafındaki herkesle bir şeyler başarmak için bu süreci sahiplendiğimin bilinmesini istiyorum. Buraya gelmemdeki en önemli kriter kazanabildiğimiz kadar fazla maç kazanmak. Uşak’ta olmaktan çok mutluyum. Sessiz güzel bir şehir. Taraftarlarımız çok iyi sahamızda oynadığımız maçlarda bize anlamlı destek sağlıyorlar. Uşak’ın süper lig ekibi olması benim buraya gelmemde büyük bir etken. Uşak’ta önceden forma giyen oyunculardan çok Koç Bulkaz’ın beni istemesi Uşak’a gelme sebepleri arasındadır. Süper Lig Avrupa’daki en iyi liglerden biri, Uşak da bu ligin bir parçası. Kişisel kariyerim için Uşak doğru bir tercih. Sonuç olarak hem FIBA hem de ligin başındayız. Önümüzde kendimizi toparlamamız ve iyi yerlere gelmemiz için maçlar var. Lyons olarak takımdaki performansımın artacağına ve takım arkadaşlarımla iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Bunun için daha gayretli olacağım” dedi.
Sezon öncesi hazırlık kampında talihsiz bir sakatlık yaşayan kaptan Mesut Ademoğlu sakatlığının geçmek üzere olduğunu belirtirken, bugün itibariyle antrenmanlara hafif tempo ile başladığını söyledi. Kaptan takımın son durumu hakkında ise şunları dile getirdi:
“Sezon başında tam kadro olarak çalışıyorduk. Takımın karakterini oturtmaya çalışırken, önemli oyuncuların arka arkaya sakatlanmaları sürekli adaptasyon süreci yaşamamıza neden oldu. Bizim için zorlu bir süreç oldu. Bu yaşanan talihsiz olaylar takımın neden takım olduğunu ve ham maddemizi görmemiz için de önemli bir fırsat. Bunlar basketbolun, sporun içinde yaşanan olaylar. Çarşamba günü Alman ekibiyle oynayacağımız maç kazanabileceğimiz bir karşılaşma. Aslında evimizde kazanamayacağımız bir maç yok. Fakat şu dönem ben olmadan, Kairys olmadan McKissic olmadan galip gelmenin yolunu bulmaya çalışıyoruz. Bu dönem de kısa sürede bitecek ve gerçek gücümüzle hedeflerimize ulaşacağız. Çarşamba günü sahamızda oynayacağımız FIBA Şampiyonlar Ligi zor bir karşılaşma olacak. Bu maçı kazanarak bir ivme yakalamak istiyoruz.”