Cadde Murathan Mungan'dan zorunla açıklama: Derya Köroğlu sevgilim değil

Murathan Mungan'dan zorunla açıklama: Derya Köroğlu sevgilim değil

20.06.2012 - 18:46 | Son Güncellenme:

Derya heteroseksüel ama homofobik değil

Murathan Mungandan zorunla açıklama: Derya Köroğlu sevgilim değil

Ünlü yazar Murathan Mungan, Yeni Türkü'nün solisti Derya Köroğlu ile hakkında çıkan aşk dedikodusuna sessiz kalamadı ve "Tatsız ve zorunlu bir açıklama" başlığı altında kendi bloğunda bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Sosyal medyada yayılan Köroğlu ile bir zamanlar sevgili olduğu iddiasına başta gülüp geçtiğini anlatan Mungan, ancak konunun üzerinde çok sayıda yorumların yapıldığını görünce "İşin tadı kaçtı" diyerek açıklama yapma gereğini duyduğunu belirtti. Mungan, açıklamasında "Biz Derya Köroğlu ile değil sevgili olmak, yakın arkadaş bile sayılmazdık. Tanıştığımız sıralarda arkadaşım Meral Özbek ile evlendi.

Derya'nın oğlu Yunus'un annesi, ikinci eşi Sibel Erülgen de ahbabımdır. Gördüğüm kadarıyla Derya, şimdilerde üçüncü evliliğini yaptığı genç ve güzel eşi Ayşe Özgür Köroğlu ile mutlu ve huzurlu bir yaşam sürdürüyor. Anlayacağınız, sosyal medya uydurmacılarının yalanlarıyla bizim hayatımız birbirini hiç tutmuyor. Şunu özellikle belirtmeliyim ki, Derya Köroğlu hayatımda gördüğüm "heteroseksüel" olup da "homofobik" olmayan insanlardan biridir" cümlelerine yer verdi.

Haberin Devamı

"Kimliğimi hiçbir zaman gizlemedim"

Köroğlu'nun çıkan bu dedikodulara her zaman bıyık altından gülmeyi tercih ettiği için açıklama yapmadığına vurgu yapan Mungan, sözlerine şöyle devam etti:

"Benim güya onun için 'Olmasa Mektubun', 'İstersen Hiç Başlamasın' gibi şiirler yazıp, Derya'nın da karşılık olarak bunları bestelemiş olması zırvalıklarına gelince; öncelikle iki şarkının da bestecisi Derya Köroğlu değildir. İlk şarkı Yunanlı besteci Manos Loizos'undur. Adından da anlaşılacağı gibi, şarkıyı söyleyeni "fonetik olarak" rahatlatsın diye, "Ola se thimizun"u "Olmasa mektubun" yapmıştım. İkinci şarkının bestecisi ise Selim Atakan'dır. "Şarkıcı Kız Kezban'ın Önlenebilir Tırmanışı" adlı müzikal için yazılmış bu şarkı, dolayısıyla benim ruh halimi değil, konu gereği ilerleyen yaşında karşısına çıkan genç erkeğe seslenen müzikalin kahramanı Kezban'ın ruh halini yansıtmaktadır.

İstanbul'a taşındığımız yıllarda söz yazarı ve besteci olarak bir işbirliği içine girdik Derya'yla, dostluğumuz, arkadaşlığımız pekişti; "Fırtına", "Dönmek", "Göç Yolları", "Aşk Yeniden", "Ağır Kapı" böyle ortaya çıktı. "Cezası" bu mudur?Ben kendimi ve kimliğimi hiçbir zaman gizlemedim, ama mahremimi korumaya hep özen gösterdim. Sanırım burada benim kimliğini açıkça üstlenen varlığımdan ötürü çevremdekileri de içini çeken homofobik bir cezalandırma mekanizması işliyor. Yazdığım şarkıları söylemekten başka bir ilgisi olmayan "heteroseksüel" bir adamı ısrarla sevgilimmiş gibi göstermek, hakkımızda asılsız hikâyeler uydurmak, kaç yıldır onca insanın anılarına eşlik etmiş bu şarkılara yalan tarihler yazmaya kalkışmak tek kelimeyle ayıptır. Umarım utanırsınız.”

Haberin Devamı

Derya Köroğlu'nun eşi Ayşe Köroğlu ise Mungan'la evliliğinde her şeyin yolunda gittiğini söyledi ve "Evliliğimizde her şey yolunda... Murathan zaten açıklamasını yaptı. Bizim bu konuda bir açıklamamız olmayacak" dedi.