Antalya MURATPAŞA BELEDİYESİN’DEN TOPLU PARK AÇILIŞI

MURATPAŞA BELEDİYESİN’DEN TOPLU PARK AÇILIŞI

15.04.2015 - 12:49 | Son Güncellenme:

.

MURATPAŞA BELEDİYESİN’DEN TOPLU PARK AÇILIŞI

Muratpaşa Belediyesi’nde yapımı tamamlanan 4 park düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Muratpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan, 9555 metrekarelik alanı kapsayan 4 park için toplu açılış töreni Yenigün Mahallesi’nde açılacak olan İbn-i Haldun Parkı’nda düzenlendi. Törene, CHP İl Başkanı Semih Esen, milletvekili adayları Niyazi Nefi Kara, Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın, Devrim Kök, Figen Çalıkuşu Albuga, diğer adaylar ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, çalışmalarında insan tercihini ortaya koyduklarının altını çizdi. İnsan hayatını değiştirmeye çalıştıklarını bu kapsamda, güce karşı, saltanata karşı, ticari alana karşı, her şeye karşı önceliklerinin insan olduğunu ifade eden Uysal, “İnsanımıza nasıl fayda sağlarız, bizim en çılgın projemiz insandır. Çılgını delide diyebiliriz. Biz insanımızın delisiyiz. Bütün çalışmalarımız insanımızın hayatını bir kademe nasıl yükseltme, onları gülümsetmeye, mutlu etmeye dönüktür” dedi.
HİZMETLER İNSAN ODAKLI
Muratpaşa Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Başkan Uysal, “Evinizden çıktığınızda, düzgün kaldırımlar, engelli çizgileri, sokakta turunç ağacı kokusu, kırıksız asfalt, yer altı çöp konteynırı, meslek edindirme kursları, spor alanları ve sosyal faaliyet alanlarını hazırlıyoruz. Kadınlarımızın kurslara katılması, engelli yakınlarının 24 saat hizmet almalarını sağlıyoruz. Çalışan anne iseniz kreşe para yetmiyorsa belediye kreşi hizmetinizde. Bizim kreşler 200 TL’dir, torpil sökmez. Etüt merkezleriyle internetten 30 bin çocuğumuza online hizmet veriyoruz. Okula paralel gidiyor bu eğitim. Doğumdan cenazeye kadar hizmetinizdeyiz. Belediyeden hizmet almak için tanıdığa, torpile ihtiyaç yoktur. Turunç Masa’dan yapılan başvuru da 48 saat içinde size çözüm bulunacaktır.Yüzde 90 yapılan başvuruların sorunlarını çözüyoruz. Çamaşırını yıkayamayanlar için 3 çamaşırhane açtık. İhtiyaç olursa daha da açarız. Biz öyle sağa sola kule dikmiyoruz. İnsana hayatı var merkezimizde” diye konuştu.
"TEŞEKKÜR BEKLEMİYORUZ, GÖREVİMİZ"
Yılda 60 park yapma hedeflerinin olduğunu vurgulayan Başkan Uysal, “Şu ana kadar 20 park yapabildik. 7 Mayıs tarihinde 4 park daha açacağız. Spor salonları inşaatımız devam ediyor. Parklarımıza kardeşlik ve barışın simgesi olan kişilerin isimlerini verdik. İstiyoruz ki toplumda sevgi, barış, kardeşlik ve birliktelik artsın. Her hafta size hizmet sunaya devam edeceğiz. Teşekkür beklemiyoruz, zaten görevimizdir. Sizlerin parasını, sizlere harcıyoruz. Ranta harcamıyoruz. Sevgiye saygıya harcıyoruz, yaşam kalitesine, insana harcıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından Başkan Uysal ve milletvekili adayları 4 parkın toplu açılış kurdelesini kesti.
Öte yandan vatandaşlara, Turunç Masa’dan bilgilendirici broşür ve dikilmesi için çiçek saksıları hediye edildi.
PARKLARIN YERİ
Olof Palme Parkı 2700 metrekare üzerinde Güzeloba Mahallesi’nde, Mehmet Rıfat Ilgaz Parkı 2100 metrekarelik alanda Doğuyaka Mahallesi’nde, Dr. Fazıl Küçük Parkı 2355 metrekarelik alanda Güzeloba Mahallesi’nde, İbn-i Haldun Parkı da; 2400 metrekarelik alanda Yenigün Mahallesi’nde vatandaşların kullanımına açılacak. Parklarda, çocuk oyun grupları, yürüyüş yolları, basketbol sahaları, oturma mekanları ile ismi verilen kişinin maskı ve özgeçmişleri yer alıyor.