Antalya MURATPAŞA’DA OPERA, TİYATRO VE GÖSTERİ MERKEZİ JÜRİSİ TOPLANDI

MURATPAŞA’DA OPERA, TİYATRO VE GÖSTERİ MERKEZİ JÜRİSİ TOPLANDI

02.08.2015 - 09:56 | Son Güncellenme:

.

MURATPAŞA’DA OPERA, TİYATRO VE GÖSTERİ MERKEZİ JÜRİSİ TOPLANDI

Muratpaşa Belediyesi’nin, yapımı için protokol imzaladığı ve ulusal fikir proje yarışması açmayı planladığı opera binası için Mimarlar Odası’nca belirlenen jüri ilk toplantısını yaptı. Jüri üyeleri daha sonra opera binasının yapılacağı alanı inceledi.
MİMARLIKTA ÖNDE GELEN İSİMLER
Orta Doğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yüksek Mimar Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, başkanlığında, Yüksek Mimar Emre Arolat, İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü, Bina Bilgisi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Yüksek Mimar Prof. Dr. Alper Ünlü, Yüksek Mimar Haşim Ertuğ Uçar ve İnşaat Mühendisi Mustafa Balcı’dan oluşan Jüri’de, Mimar Nazmiye Öztürk, Mimar A. Eşref Erenler ve İnşaat Mühendisi İ. Selçuk Yılmaz ise yedek üye olarak görev aldı.
7 BİN METREKARELİK ALAN
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Mimarlar Odası Başkanı M.Osman Aydın, Mimar Ömer Dinç, Müzikolog Evin Atik ve Yazar-Sanat Eleştirmeni İbrahim Karaoğlu’nun Danışma Jüri Üyeliklerini yaptığı projede, Mimar Cem Alcan ve Mimar Metin Gürgür de Jüri Raportör olarak görev aldı. Muratpaşa Belediyesi Opera, Tiyatro ve Gösteri Merkezi, Yeşilbahçe Mahallesi Çınarlı Caddesi’nde bulunan yaklaşık 7 bin metrekarelik alanın 3 bin 353 metrekarelik bölümüne inşa edilecek. Alanın güneyinde kalan 3 bin 661 metrekarelik bölümde ise çocuk ve sanat temalı park düzenlemesi ile yeraltı otoparkı yapılacak.