Antalya Muratpaşa ‘Komşu Kart' Ulusal Çevre Kongresi'nde

Muratpaşa ‘Komşu Kart' Ulusal Çevre Kongresi'nde

07.10.2017 - 11:12 | Son Güncellenme:

.

Muratpaşa ‘Komşu Kart Ulusal Çevre Kongresinde

Muratpaşa Belediyesi’nin ödüllü ambalaj atığı toplama projesi Çevreci Komşu Kart, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı Çevre Mühendisleri Odası tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen Ulusal Çevre Mühendisliği Kongresi’nde anlatıldı.
Muratpaşa Belediyesi’nin ambalaj atıklarının kaynağında yani evlerde ayrıştırılmasını sağlayarak aile bütçesi ve Türkiye ekonomisine katkı sağlarken doğayı da koruyan projesi Çevreci Komşu Kart, bu yıl 12’ncisi düzenlenen Ulusal Çevre Mühendisliği Kongresi’nde sunuldu.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kongre Merkezi’nde gerçekleşen kongrede proje sunumunu Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ceren Şahin yaptı. Akademisyenler, öğrenciler ve çevre alanında faaliyet gösteren kişi ve kurumların katılımıyla gerçekleşen kongrede Şahin, Nisan 2016’da iki mahallede pilot çalışma olarak başlayan projenin kısa zamanda Muratpaşa’nın 56 mahallesine yayıldığını söyledi.
‘Atma, biriktir, kazanalım’ sloganıyla hayata geçirilen ve ilk yılında Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülü’ne değer görülen proje kapsamında Eylül 2017 itibariyle 3 milyon 97 bin 406 kilogram ambalaj atığının kaynağında ayrıştırılarak toplandığını söyledi. Bunun karşılığında her evde mümkün olduğu ölçüde kadının adına çıkartılan Çevreci Komşu Kartlara 814 bin 295 TL karşılığı puanın yüklendiğini aktaran Şahin, “Toplanan ambalaj atıklarının 1 milyon 109 bin 418 kilogramını kağıt-karton grubu oluşturuyor. Bu miktarda atığını kaynağında toplanıp ayrıştırılmasıyla 100 bin 184 metrekarelik ormanlık alan korunurken 18 bin 860 ağaç da kesilmekten kurtuldu” diye konuştu.