Adıyaman MURTAZA YETİŞ VE BİLAL DOĞAN’DAN, AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI

MURTAZA YETİŞ VE BİLAL DOĞAN’DAN, AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI

04.04.2014 - 17:13 | Son Güncellenme:

AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş ile Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan; 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

MURTAZA YETİŞ VE BİLAL DOĞAN’DAN, AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI


AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, yayımlamış olduğu mesajında, “Bireysel haklarımızın korunmasında önemli vazifeler gören avukatlarımız hukukun üstünlüğünün tesis edilmesinde önemli çabalar göstermektedirler. Çok önemli gelişmelerin yaşandığı son günlerde bu çabaların önemi bir kez ortaya çıkmıştır. Doğru ve hızlı çalışan hukuk sistemine olan ihtiyaç son olaylarla birlikte kendini iyice göstermiştir. Özellikle devlet içinde paralel yapılanma çabası içinde olan derin çeteler nedeniyle Türk hukuk sistemi yara almıştır. Belli bir grubun zümrenin emrinde çalışarak adalet duygularını zedeleyen bu paralel yapılanmanın en kısa sürede deşifre edilerek, bu yolla devletin kurumlarını ele geçirmeye, postmodern yeni darbelerle millete kumpas kuranlara gerekli dersin verilmesi gerekmektedir. Gerek elitlerin gerekse de paralel yapıların millete karşı mücadelelerine hukuki kılıflar uydurduklarını artık milletimiz net olarak görmektedir. Yeni Türkiye, tüm bu hukuk kılıflı gayri hukuki teşebbüslerin bertaraf edildiği, adil bir düzenin sağlandığı ve vatandaşlarımızın çok daha özgür ve mutlu oldukları bir Türkiye olacaktır. Bunun için en kısa sürede tüm kesimleri kucaklayan, hem içeriği hem de oluşma süreciyle tüm dünyada örnek gösterilecek bir anayasanın hayata geçirilmesi gerekmektedir. Medeniyetimizin çocukları olarak tüm dünyaya örnek olabilecek bir adalet düzeni oluşturabilecek gücümüz ve vicdanımızın olduğunu unutmamamız, tüm dünya için bir ihtiyaçtır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm avukatlarımızın avukatlar gününü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı


CHP Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan ise mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Nasıl ki hukuk olmazsa olmaz avukatlar da hukukun olmazsa olmazlarındandır. Hukuk devletine giden yolda kurucu unsurlar; iddia, savunma ve yargıdır. Savunmanın ve beraberinde de bağımsız bir yargının en önemli unsuru hiç kuşkusuz avukattır. Avukatların yani savunmanın susturulduğu bir yerde yargı bağımsızlığından söz etmek mümkün değildir. Anayasa’nın 2'nci maddesinde ifadesini bulan Türkiye Cumhuriyeti devleti, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Hukuk devletinin de en önemli unsuru bireylerin temel hak ve özgürlüklerinin güvence altına alındığı yani adaletin sağlandığı bir düzen olmasıdır. Hukuk devletine giden yolda kurucu unsurlar; iddia, savunma ve yargıdır. Savunmanın ve beraberinde de bağımsız bir yargının en önemli unsuru hiç kuşkusuz avukattır. Avukatların yani savunmanın susturulduğu bir yerde yargı bağımsızlığından söz etmek mümkün değildir.
Yargı bağımsızlığının olmadığı bir yerde bireysel hak ve özgürlüklerden, bireysel hak ve özgürlüklerin olmadığı bir yerde hukuk devletinden, hukuk devletinin olmadığı bir yerde de demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Bugün avukatların çözümlenmesi gereken birçok sorunu bulunmaktadır. Ancak, bugün toplumun adalet adına büyük bir baskı, beraberinde de savunmanın saldırı altında olduğu bir gerçektir. Avukatların sorunu, bağımsız yargı sorunudur, hukuk devleti sorunudur, demokrasi sorunudur, adalet sorunudur.”