16.01.2017 - 13:25 | Son Güncellenme:
Mürver meyvesi, içerisinde yüksek miktarda A, B ve C vitaminleri barındırır. Bu vitaminler vücudun direncinin artmasına yardımcı olur. Düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemine büyük ölçüde yarar sağlayacaktır.
Mürver şurubu tarifi malzemeleri:
- 3 kahve fincanı siyah kurutulmuş mürver
- 4 bardak su
- 2 kaşık zencefil kökü
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- ½ tatlı kaşığı karanfil tozu
- 1 bardak bal
Mürver şurubu hazırlanışı:
Orta boy tencerenin içerisine su, mürver, tarçın ve karanfili ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra kapağı açın ve ocağı kısın.
Bu şekilde içerisindeki suyun yarıya inmesini bekleyin. 45 dk kaynattıktan sonra soğutun ve son olarak süzgeçle süzün.
Karışım ılık bir hale geldiğinde içerisine bal ekleyin. Ve iyice karıştırın.
Dozu:
Yetişkinler için bir çorba kaşığı, çocuklar için bir tatlı kaşığı olmalıdır.