Muş MUŞ’TA BİN 615 KİŞİYE KARBONMONOKSİT ÖLÇÜMÜ YAPILDI

MUŞ’TA BİN 615 KİŞİYE KARBONMONOKSİT ÖLÇÜMÜ YAPILDI

09.02.2016 - 17:58 | Son Güncellenme:

.

MUŞ’TA BİN 615 KİŞİYE KARBONMONOKSİT ÖLÇÜMÜ YAPILDI

Muş Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sedral Türkoğlu, sigarayı bırakma çalışmaları kapsamında bin 615 kişiye karbonmonoksit ölçümü yapılarak 71 kişiye sigarayı bırakma ilaçları dağıtıldığını belirtti.
9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Muş Halk Sağlığı Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu, sağlıklı yaşam stantları kurarak çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Dünyada en çok ölüme neden olan 10 hastalıktan 6’sının sebebinin sigara olduğunu ifade eden Dr. Türkoğlu, “Dünya üzerinde yaşayan insanların sağlığını tehdit eden en önemli etkenlerden biri sigara kullanımıdır. Başta akciğer kanseri, kalp krizi, beyin kanaması, KOAH olmak üzere dünyada en çok ölüme neden olan 10 hastalıktan 6’sının sebebi sigaradır. Gelişmiş ülkelerde sigara kullanımı hızla azalırken, gelişmekte olan ülkelerde ise bu oran artmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü tarafından sigara ile mücadele kapsamında 1987 yılından bu yana 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü olarak anılmaktadır. İlimizde de aynı tema ile bir takım aktiviteler düzenlenmektedir” dedi.
Halkın duyarlılığının arttırılması ve farkındalık oluşturma çalışmalarının yapıldığını vurgulayan Dr. Türkoğlu, “Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak sağlıklı yaşam stantları ile sigara bırakma etkinlikleri kapsamında bin 615 kişinin karbonmonoksit ölçümü yapılmış, 71 kişiye ise sigara bırakma ilaçları dağıtılmıştır. 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü etkinlikleri kapsamında 9 Şubat 2016 Salı günü Muş Hükümet Konağı giriş katında ve Ceylan AVM’de konu ile ilgili stant açılmıştır. Halkın duyarlılığının arttırılması ve farkındalık çalışmalarımız yıl boyunca devam edecektir” şeklinde konuştu.