Gündem Muş’ta hain saldırı: 1 korucu şehit oldu

Muş’ta hain saldırı: 1 korucu şehit oldu

16.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kızılağaç Jandarma Karakolu’na uzun namlulu silahlarla saldıran PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada bir korucu şehit oldu. Şemdinli’de yol kesen teröristler, kendilerine tepki gösteren kamyon şoförünü öldürdü

Muş’ta hain  saldırı: 1 korucu şehit oldu

Muş’un Kızılağaç beldesindeki jandarma karakol binasına teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Çatışmada yaralanan bir korucu şehit oldu. Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde ise yol kesip kimlik kontrolü yapan PKK’lı teröristler, bir kamyon şoförünü öldürdü.

Haberin Devamı

Muş-Kulp-Diyarbakır karayolunun 18’inci kilometresindeki Kızılağaç beldesinde dün karakola saat 12.30 sıralarında bir grup PKK’lı terörist tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışma sırasında yaralanan 2 korucu kaldırıldıkları Muş Devlet Hastanesi’ne tedavi altına alındı. Yaralı koruculardan Salih Erten yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Kızdı diye vurdular

Şemdinli’de ise dün sabah saatlerinde teröristler Şemdinli-Aktütün yolunu Mehendi bölgesinde yol kapatan PKK’lı teröristler, kimlik kontrolü yapmaya başladı. 5 kamyonu durduran teröristler, yollarını kestikleri için kendilerine tepki gösteren araç sürücülerinden Zahir Er’i uzun namlulu silahla öldürdü.

Haberin Devamı

Şemdinli’den Yüksekova ilçesine giden askeri zırhlı araç, ilçeye 12 kilometre uzaklıktaki kaymakamlık çeşmesi mevkiinden geçerken, PKK’lı teröristler daha önce yola yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada askeri araç hasar görürken, 3 asker yaralandı.

‘Gri liste’deki PKK’lı

Bingöl Valiliği, 13 Haziran’da Adaklı ilçesinde düzenlenen operasyonda öldürülen teröristin, örgütün sözde grup sorumlusu olduğu belirtilen ve İçişleri Bakanlığı’nın gri renkli listede aranan “Özgür-Muş” kod adlı Engin Özün olduğunu açıkladı.
Siirt’te PKK’lı teröristler, kent merkezine doğalgaz sağlayan firmaya ait boru hattına saldırdı. Doğalgaz boru hattına düzenlenen saldırı sonrası meydana gelen patlama nedeniyle çıkan yangın söndürülürken, bölgede operasyon başlatıldı.

Araç belediyenin çıktı

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Edremit ilçesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen ve 3 teröristin öldürüldüğü, 1 teröristin de sağ yakalandığı operasyonda, aracı kullanan kişinin belediye çalışanı, aracın da Van Büyükşehir Belediyesi tarafından VASKİ’ye kiralandığının belirlenmesi üzerine soruşturma başlattı.

Genelkurmay açıklama yaptı

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada saldırının uzun namlulu silahlar ve roketatar ile düzenlendiği belirtildi. Açıklamada “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, tüm kahraman korucu camiasına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman korucumuza acil şifalar temenni ediyoruz” denildi.