Muş Muş'ta "Kur'an Ve Sünnet İlişkisi" Konferansı

Muş'ta "Kur'an Ve Sünnet İlişkisi" Konferansı

22.02.2018 - 18:29 | Son Güncellenme:

.

Muşta Kuran Ve Sünnet İlişkisi Konferansı

MUŞ (AA) - Muş İl Müftüsü Alaeddin Bozkurt, İmam hatip öğrencilerine "Kur'an ve Sünnet İlişkisi" konulu konferans verdi.

Haberin Devamı

Şehit Davut Karaçam Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi konferans salonunda öğrencilerle bir araya gelen Bozkurt, yaptığı açıklamada, Milli eğitim müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde okullarda periyodik olarak konferans verdiklerini söyledi.

Allah'ın kelamının Kur'an ve sünnet olduğunu ifade eden Bozkurt, şöyle konuştu:

"Peygamber efendimizin (S.A.V) bize bırakmış olduğu bir emanettir. Bir mümin olarak biz bu emaneti en güzel şekilde yerine getirmemiz gerekir. Yerine getirmediğimiz takdirde toplum bozulur. Çünkü toplumun huzurlu yaşaması hem bu dünyada hem de ahiret saadeti kazanması için vahiy ilminden en güzel şekilde nasiplerini almaları gerekmektedir. Vahiy ilminin kaynağı da Kur'an ve sünnettir. O yüzden öğrencilerimizin fenni ilimlerin yanında mutlaka Kur'an ve sünneti de öğrenmeleri lazım."

Haberin Devamı

Okul Müdürü Mustafa Göregen de konferansın öğrencilere Kur'an ve sünnet arasındaki ilişkinin daha iyi kavramasında çok büyük katkı sağladığını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Alaeddin Bozkurt'un "Dinimiz İslam" adlı kitabı öğrencilere dağıttı.