Muş MUŞ’TA ŞEBEKE SUYU UYARISI

MUŞ’TA ŞEBEKE SUYU UYARISI

30.07.2015 - 16:20 | Son Güncellenme:

.

MUŞ’TA ŞEBEKE SUYU UYARISI

Muş Halk Sağlığı Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu, şehir merkezinde yaşanan su kesintileri ile ilgili uyarılarda bulunarak, iki saati aşan su kesintilerinde 3 ile 5 dakika suyun akıtılıp ve daha sonra kullanılması gerektiğini söyledi.
Şehir merkezinde yaşanan şebeke suyu kesintileri ile ilgili uyarılarda bulunan Muş Halk Sağlığı Müdürü Dr. Serdar Türkoğlu, özellikle iki saati aşan su kesintilerinde suyun en az 3 ila 5 dakika aktarılmasının faydalı olacağını ifade etti. Suyun en az 3-5 dakika akıtılması ve daha sonra kullanılması kişi sağlığı açısından faydalı olacağına dikkat çeken Dr. Türkoğlu, “İlimizde artan hava sıcaklığıyla beraber su kaynaklarında azalma, yeraltı su seviyesinin düşmesi, artan su tüketimlerinin yaşanması ve bunun sonucunda bazı mahallelerde basınç düşüklüğü ile beraber iki saati aşan su kesintilerine yol açtığı görülmüştür” dedi.
Şebeke suyunda meydana gelen kesintiler ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında uyarılarda bulunan Dr. Türkoğlu, “Özellikle iki saatin üzerindeki su kesintilerinde şebeke içerisindeki emici kuvvet vasıtasıyla oluşabilecek kirliliklerin ilk musluk açıldığında akacağından suyun 3-5 dakika akıtılması ve daha sonra kullanılması kişi sağlığı açısından faydalı olacaktır. Bilindiği üzere su kitlesi araştırmalarına yönelik analizler halk sağliği müdürlüklerince yapılmakta ve bunun da uluslararası standartlar çerçevesinde belirlenen kriterlere göre numuneler çalışılmakta ve sonuçları ilgili kurumlar ile paylaşmaktadır” dedi.
Şehir merkezinin su ihtiyacını karşılayan şebekelerden gerek yapılan bakiye klor ölçümlerinde ve gerekse alınan su numunelerinde sonuçlarının halk sağlığı açısından uygun olduğunun altını çizen Dr. Türkoğlu, “Ancak kesinti sonrası yukarıda belirtilen tedbirlerin alınması gerektiğinden duyurunun halk ile paylaşılması ihtiyacı hasıl olmuştur” şeklinde konuştu.