Muş Muş'ta Sporcu Seçmeleri Yapıldı

Muş'ta Sporcu Seçmeleri Yapıldı

18.10.2017 - 15:27 | Son Güncellenme:

.

Muşta Sporcu Seçmeleri Yapıldı

MUŞ (AA) - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, çeşitli spor dallarında seçme yarışmaları düzenlendi.

Haberin Devamı

Daha önce ilçe, belde ve köylerde yapılan taramalarda atletizm, kayak, güreş ve voleybol antrenörlerinin seçtiği bin 200 sporcu, şehir stadyumunda düzenlenen final yarışmalarında dereceye girmek için ter döktü.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Murat Karataş, gazetecilere yaptığı açıklamada, atletizm seçmelerinde il birinciliği yarışması düzenlediklerini söyledi.

Amaçlarının, Türkiye ve dünyada yarışmalara katılacak sporcular yetiştirmek olduğunu anlatan Karataş, şöyle konuştu:

"Burada seçilen sporcularımız pilot okullarımızdan sonra spor lisesinde eğitimlerini sürdürecekler. 2008 ve 2010 yılında olduğu gibi spor lisesinden dünya şampiyonu takım çıkarmayı hedefliyoruz. Köylerinden ve ilçelerinden ilk defa dışarı çıkan sporcularımız oldu. Daha önceki taramalarımız sonucunda da Malazgirt ve Varto'dan dünya şampiyonu olan veya Balkan birincisi olan sporcularımız çıktı. Amacımız 4 spor branşında en iyi 100 çocuğumuzu pilot okullarımıza yerleştirip, sporun altyapısını geliştirmektir."

Haberin Devamı

2012 yılında Varto ilçesinden Muş'a gelerek atletizm seçmelerine katılan milli sporcu Emine Akbingöl ise seçmelerde öğrencilere yardımcı olacağını dile getirdi.

Kız öğrencilere örnek olmak istediğini vurgulayan Akbingöl, "2012 yılında buradaki öğrenciler gibi gelip yarıştım. Hocalarım tarafından keşfedildim ve 2013 yılında atletizme başladım. 2015 yılında milli takıma girdim ve bir çok derecem oldu. Umarım bu arkadaşlarım da benim gibi milli sporcu olurlar. Ben onlara güveniyorum." dedi.