Muş MUŞ’TAN 800 GENÇ ‘ŞEHİRLER VE KÜLTÜRLER-YÖRELERİMİZ PROJESİ’NE KATILDI

MUŞ’TAN 800 GENÇ ‘ŞEHİRLER VE KÜLTÜRLER-YÖRELERİMİZ PROJESİ’NE KATILDI

25.05.2015 - 15:41 | Son Güncellenme:

.

MUŞ’TAN 800 GENÇ ‘ŞEHİRLER VE KÜLTÜRLER-YÖRELERİMİZ PROJESİ’NE KATILDI

Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başlattığı ‘Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz Projesi’ kapsamında düzenlenen gezilere 800 gencin gönderildiğini belirtti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz Projesi’ Muş’ta da devam ediyor. Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından proje kapsamında gençler için günübirlik geziler düzenliyor. Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nün organizasyonu ile düzenlenen günü birlik geziler kapsamında gençler Van, Mardin, Diyarbakır, Bitlis, Ağrı, Erzurum, Elazığ ve Malatya illerine gönderiyor.
Gezilere Muş kent merkezi, Korkut, Hasköy, Bulanık, Varto ve Malazgirt ilçelerinden öğrencilerin katıldığını belirten Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, şimdiye kadar 800 kişiyi gönderdiklerini belirterek, toplam bin 600 kişiyi göndereceklerini söyledi. Proje kapsamında Bakanlığın Muş’a bin 600 kişiye kontenjan verdiğini kaydeden Kartal, “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen gençlik projeleri kapsamında ‘Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz’ Muş’ta çok güzel bir şekilde uygulanmaktadır. Bunun için Gençlik Merkezi Müdürümüz Murat Karataş ve gençlik liderleri gerekli düzenlemeleri, planları yapıyorlar. Gençlerimiz ilgi gösteriyor ve bu da bizi memnun ediyor. Bu proje günübirlik projedir. Çocuklarımızın eğitimlerinden geri kalmaması için hafta sonları uyguluyoruz. Bu yıl Bakanlığımız bize bin 600 gencimizi geziye götürmemiz için kontenjan ayırmıştır ve bunun yarısını kullandık” dedi.
Gençlerin geziler sayesinde Türkiye’nin değerlerini daha iyi tanıyacaklarını kaydeden Kartal, “Gezi takvimimizde yer alan iller Bitlis, Diyarbakır, Kars, Elazığ, Van, Ağrı, Erzurum, Mardin ve Malatya’dır” diye konuştu.