Isparta MÜSİAD, 7 HAZİRAN SEÇİMLERİ VE SEÇİM SONRASI BEKLENTİLERİNİ AÇIKLADI

MÜSİAD, 7 HAZİRAN SEÇİMLERİ VE SEÇİM SONRASI BEKLENTİLERİNİ AÇIKLADI

30.05.2015 - 12:43 | Son Güncellenme:

.

MÜSİAD, 7 HAZİRAN SEÇİMLERİ VE SEÇİM SONRASI BEKLENTİLERİNİ AÇIKLADI

MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Mustafa Selim Özkutlu, MÜSİAD’ın 7 Haziran seçimleri ve seçim sonrası beklentilerini sıraladı.
Çanakkale’de yapılan Başkanlar Toplantısı’nda, ekonomik ve siyasi konuların el alındığını kaydeden MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Mustafa Selim Özkutlu, 7 Haziran genel seçimlerine doğru, partilerin ekonomik vaat ağırlıklı seçim stratejisinin dikkat çektiğini söyledi. Geçmişte, popülist söylemlerin, kaynak planlaması yapılmadan, hesapsız harcama vaatlerinin, millete yaşattığı acılara şahit olduklarını ileten Özkutlu, "Ülkemizin, kaynak alt yapısını bozacak, finansmanı belirsiz veya yapılamayacak vaatlere değil, mevcut kazanımların büyümesini sağlayacak, güçlü ve reel hedeflere ihtiyacı vardır. Siyasi parti liderlerinin kullandıkları dil ve üslup kaygı vericidir. Tüm siyasilere büyük görev düşmektedir. Seçimlerin, olabildiğince geniş katılımlı ve barış içinde geçebilmesi için, seçmene ve siyasi partilere büyük görev düşmektedir. Sandıktan çıkacak sonucu da, tüm vatandaşlarımız ve siyasetçilerin, saygıyla ve demokrat bir tavırla karşılaması gerekmektedir. İş dünyası olarak, bugüne kadar olduğu gibi, seçim sonucunda, huzur, güven ve istikrarın devamını arzu ediyoruz" dedi.
Toplumsal huzur ve barışı bozacak, temel insan hak ve özgürlüklerini kısıtlayıcı yaklaşımların, mutlu bir geleceğe götürecek söylemler olamayacağının belirten Özkutlu, "Bu noktada, Diyanetin fonksiyonu ile ilgili değerlendirmeleri, 8 yıllık kesintisiz eğitime geri dönüş önerilerini, Kabe tartışmalarını, günlük siyaset gündemi içinde değerlendirmeyi, son derece yanlış ve tehlikeli buluyoruz" diye konuştu. Özkutlu, hükümetin 25 Maddelik Dönüşüm Programı’nın, yeni bir ekonomi hikayesinin ana çerçevesini oluşturduğunu, fakat bu hikayenin milletçe sahiplenilmesini sağlayacak, ortak ve kuvvetli bir heyecanın ateşlenmesine ve bunu ortaya koyacak güçlü bir söyleme ihtiyaç olduğunu söyledi.
Uluslararası konjonktür ve iç piyasa dinamikleri sebebiyle yavaşlayan ekonominin acilen canlandırılmasına ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Özkutlu, şunları kaydetti:
"Orta ve uzun vadeli planlamalarla yapısal ve yönetişim reformlarına odaklanılıp bütçe disiplini de elden bırakılmazken, kısa vadede acil ara çözümlere ihtiyaç vardır. Yoksa kaçan balık büyük olur. Seçimlerden sonra, siyasal sistemimizin acilen revize edilmesi, yeni ve sivil bir Anayasa ile maalesef Kuvvetler Kargaşası şeklinde kurgulanan ve uygulanan mevcut Kuvvetler Ayrılığı ilkesinin, doğru eksene oturtulması gereklidir. Devletin ve milletin gücünü ve etkisini azaltmaya yönelik yapılanmalara karşı mücadele kararlılıkla sürdürülmeli, bu yapılırken, süreci sulandırmaya yönelik art niyetli veya beceriksiz yaklaşımlara imkan tanıyarak, yeni mağdurların oluşturulmasına da izin verilmemelidir. Çözüm süreci, milletimiz için, asrın Barış ve Milli Birlik Projesidir. Sürecin kararlılıkla devam etmesi, toplumun her kesiminin yararına olduğu için, bu noktada sorumluluğu olan herkes, bu bilinçle hareket etmelidir."
MURSİ’NİN İDAM KARARI KABUL EDİLEMEZ
Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin, yargılanarak, 108 arkadaşı ile birlikte idama mahkûm edilmesinin kabul edilemez olduğunu da belirten Özkutlu, "Tarih boyunca, mazlumlara kucak açmasıyla tanınan, en son Bosna olayında bunun güzel bir örneğini veren milletimizin, Suriye’de yaşanan drama karşı gösterdiği insani tavır ve yaklaşık 2 Milyon Suriyeli muhacire kucak açması takdire şayandır. Bu insanların, ülkelerine ölüme gönderilme projelerini hayret ve esefle takip ediyor ve kınıyoruz. Seçim ortamının geçilmesinden sonra, AB ile ilişkiler, TTIP (Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı) ve benzeri oluşumlar, yeni pazar ve uygun ürün çalışmaları, İş gücü piyasaları ve istihdam politikaları, Sanayi Politikamız, Yatırım ve Kalkınma Bankacılığının yaygın uygulaması gibi konular, üzerinde odaklanılması gereken önceliklerimizdendir" diye konuştu.