Yalova MÜSİAD BAŞKANI TÜRKİYE-RUSYA GERGİNLİĞİNİ DEĞERLENDİRDİ

MÜSİAD BAŞKANI TÜRKİYE-RUSYA GERGİNLİĞİNİ DEĞERLENDİRDİ

27.11.2015 - 12:51 | Son Güncellenme:

.

MÜSİAD BAŞKANI TÜRKİYE-RUSYA GERGİNLİĞİNİ DEĞERLENDİRDİ

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Opak, Rusya ve Türkiye arasında yaşanan gerginliği değerlendirdi. Olayın daha çok sıcak olduğunu söyleyen Opak, "Orta vadede ben konunun sıkıntı yaşanmadan çözüleceğini düşünüyorum" dedi.
MÜSİAD Başkanı Nail Opak, derneğin il başkanları toplantısı için geldiği Yalova’da Vali Selim Cebiroğlu, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Tahsin Becan’ı makamlarında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.
Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nu ziyareti sonrasında basın mensuplarının Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerilimin iş piyasalarına yansımasının sorulması üzerine MÜSİAD Başkanı Nail Opak, "Burada iki ülke açısından bakıldığında Türkiye’nin kendi sınırlarını savunması Rusya açısından da bir uçağımız düştü noktasında değerlendiriyorlar. Ben şu anda hadisenin sıcak boyutta gittiği kanaatindeyim. Şu anda ki reaksiyon ve değerlendirmelerin sıcak değerlendirme ve reaksiyonlar olduğunu düşünüyorum. Bir takım psikolojik etkilerle de hareket edilerek sınırda bizim bazı ihracatçılarımızın mallarıyla ilgili anlık reaksiyonlar olabileceği kanaatindeyim. Bunun orta vadede her iki ülkenin liderleriyle yapılacak karşılıklı görüşmelerle, hem de uluslararası hukuk var, Türkiye’nin menfaatleri var. Bizim orada onlarında burada yatırımları var. Böyle değerlendirildiğinde ben orta vadede sıkıntı olmadan bu konunun çözüleceği kanaatindeyim" dedi.
Rusya’nın Krasnodar şehrinde bir fuara ’turist vizesi’ ile gelen iş adamlarının Rus polisi tarafından gözaltına alınması konusunda da fikirlerini ortaya koyan MÜSİAD Başkanı Nail Opak, "Oradaki iş adamlarımızın gözaltına alınmaları da şu anki durumun reaksiyonu olarak değerlendiriyorum. Hoş görmek açısından söylemiyorum. Bundan dolayı hoşnutsuzuz tabi ki ama henüz sonuca gitmiş bir şey değil. Basın kanalıyla aldığımız bazı bilgiler de var. Rusya’da başbakanın açıklamaları içinde bazı ticarete yönelik kısıtlamaların olabileceği önce açıklandı sonra olmayacağı söylendi. Henüz olayın sıcaklığı içerisindeyiz. Elbette biz devlet yetkililerimizin alacağı kararların arkasında olacağız ama ben çok aceleci karar verilmemeli diye düşünüyorum" diye konuştu.
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Opak, Yalova’daki ziyaretlerinin ardından Yalova’nın Termal ilçesinde bulunan Retaj Otel’de gerçekleştirilecek MÜSİAD İl Başkanları Toplantısına katılarak dernek başkanlarıyla görüşecek.