Ankara Müsiad Ekonomi Basını Başarı Ödülleri'ne Başvurular Sürüyor

Müsiad Ekonomi Basını Başarı Ödülleri'ne Başvurular Sürüyor

06.02.2018 - 16:20 | Son Güncellenme:

-18. MÜSİAD Ekonomi Basını Başarı Ödülleri için başvurular 18 Şubat'a kadar yapılabilecek

Müsiad Ekonomi Basını Başarı Ödüllerine Başvurular Sürüyor

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 18'incisini düzenlediği Ekonomi Basını Başarı Ödülleri için başvurular 18 Şubat'a kadar yapılabilecek.

Haberin Devamı

MÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, derneğin, ekonomi basınındaki başarılı gazeteci, yayın organı ve kuruluşların başarılı çalışmalarının ödüllendirilmesi amacıyla düzenlediği Ekonomi Basını Başarı Ödülleri'nin bu yıl 18'incisi gerçekleştirilecek.

Yarışmaya aday olacak yayın ve haberlerin en geç 18 Şubat'a kadar MÜSİAD iletişim birimine ulaştırılması, önerilmesi ve ödüle başvuruların yapılması gerekecek.

Herhangi bir medya kuruluşunda veya kendi dijital mecrasında profesyonel olarak görev yapan bütün medya mensuplarına açık olan yarışmada adaylar, 1 Ocak-31 Aralık 2017 döneminde ulusal gazete, dergi, internet sitesi ve televizyonlarda yayımlanmış en fazla üç ayrı çalışma ile başvuru yapabilecek.

Haberin Devamı

Yarışmaya gönderilecek haber ve yayınlar, her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite, iş, iletişim ve basın camiasının deneyimli isimlerinden oluşacak jüri tarafından belirlenecek.

Birinci seçilecek kişi ve kuruluşlar ile MÜSİAD Özel Ödülü almaya hak kazananlar, düzenlenecek törenle ödülleriyle buluşacak.

- Değerlendirme kriterleri ve yarışma kategorileri

Adayların, çalışmanın yayımlandığı haberin kupürünü, videosunu, linkini ya da internet adresini mail yoluyla, haberin hangi kategoride olduğu belirtilerek "ebbo@musiad.org.tr" adresine göndermeleri yeterli olacak.

Yarışmaya MÜSİAD Yönetim Kurulu, Ekonomi Basını Başarı Ödülleri jüri üyeleri, MÜSİAD personeli ve yakınları başvuruda bulunamayacak. Aday olacak çalışma ve yayınların, "Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumlulukları Bildirgesi" normlarına uygun olması ön şart olduğu yarışmada, bu şarta uymayan eserler, yarışma için teklif edilmiş olsalar dahi ön eleme kurulu ya da jüri tarafından yarışma dışı bırakılabilecek.

Ekonomi Basını Başarı Ödülleri, yenilik, özgünlük, objektiflik, gerçeklik, stratejik olma, etik yaklaşım ve kişisel başarı kriterlerine göre belirlenecek.

Yarışmanın kategorileri "Yılın Ekonomi Haberi", "Yılın Reel Sektör Haberi", "Yılın Ekonomi Araştırma Haberi", "Yılın Ekonomi Röportajı", "Yılın Ekonomi Yazarı", "Yılın Ekonomi Yayını", "Yılın Dijital Ekonomi Yayını", "Yılın Ekonomi Programı", "Yılın Ekonomi Fotoğrafı", "Jüri Özel Ödülü", "MÜSİAD Yönetim Kurulu Özel Ödülü" olacak.