Bitlis "Müslümanları Birbirine Vurdurarak Oyun Oynuyorlar"

"Müslümanları Birbirine Vurdurarak Oyun Oynuyorlar"

27.06.2017 - 15:53 | Son Güncellenme:

Bitlis Valisi Çınar: "Oyunlar çocuklarımız üzerinden oynanıyor. Müslümanları birbirine vurdurarak, kırdırarak bu oyunu oynuyorlar. Terör örgütleri de onlara kölelik yapıyor, hizmet ediyor"

Müslümanları Birbirine Vurdurarak Oyun Oynuyorlar

BİTLİS (AA) - Bitlis Valisi Ahmet Çınar, "Oyunlar çocuklarımız üzerinden oynanıyor. Müslümanları birbirine vurdurarak, kırdırarak bu oyunu oynuyorlar. Terör örgütleri de onlara kölelik yapıyor, hizmet ediyor." dedi.

Haberin Devamı

Bitlis Polisevi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine, son kararnameyle Zonguldak Valiliğine atanan Vali Çınar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz katıldı.

Vali Çınar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların bayramını kutladı.

Törende konuşan Çınar, kente ilk geldiğinde çok yoğun terör meselesinin bulunduğunu ve o dönemde halkın moralinin bozuk olduğunu söyledi.

Böyle bir dönemde Bitlis'te görevlendirildiğini anımsatan Çınar, "Güvenlik güçlerimiz, komutanlarımız, emniyetimiz, korucularımız, belediye başkanlarımız, genel meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, esnafımız, vatandaşımız ve halkımız hep beraber bir mücadele içine girdik. Çok da başarılı olduk. Çok iyi şeyler oldu. Bundan sonra da olacaktır. Cenab-ı Allah devletimize dirlik ve düzen versin. Bunu hepimiz hak ediyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

- "Oyunlar çocuklarımız üzerinden oynanıyor"

İslam aleminin ve onun ayakta kalan tek lider konumundaki devlet olan Türkiye'nin büyük bir saldırı altında olduğunu belirten Çınar, Türkiye üzerindeki bu oyunların çok net oynandığını kaydetti.

"Bize akıl vermeye ve medeniyet öğretmeye kalkan katil sürüsü anlayışındaki insanlar ve emperyalist devletler, cinayet örgütü haline gelmiş." diyen Vali Çınar, şöyle konuştu:

"Bu devletlerin bütün oyunları çok net oynanıyor. Oyunlar çocuklarımız üzerinden oynanıyor. Müslümanları birbirine vurdurarak, kırdırarak bu oyunu oynuyorlar. Terör örgütleri de onlara kölelik yapıyor, hizmet ediyor. Bir de bu ahmaklık ve aptallıkla 'tarih yazacağız' saçmalığıyla ölüyorlar. Allah hepsini ıslah etsin. Burada hepimize huzur lazım. Huzur olmazsa iş, aş, ekmek ve yatırım olmaz. Burada hayat güzel olmaz. Fotoğraf belli. Bu konuda Bitlislilere çok müteşekkirim. Sağduyu, feraset ve akılla hep bizimle birlikte oldular, bu mücadelede saflarını aldılar. Bu mücadelenin çapı ve etkisi giderek de büyüyor."

Bereketli bir dönem geçirdiği Bitlis'i ve Bitlislileri hiç unutmayacağını dile getiren Çınar, Cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerinin hep vurgu yaptığı, hizmeti ve insanı esas alan, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" prensibi çerçevesinde hizmet ettiğini kaydetti.

Haberin Devamı

- "İki görevi başarıyla yürüttü"

Demiröz ise, bayramı kutlamanın sevincini, bir yandan da Vali Çınar'ın kentten ayrılmasının üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

Çınar'ın Bitlis'e çok büyük katkılarının olduğunu, çok zor bir dönemde valilik görevini ifa ettiğini anlatan Demiröz, şunları kaydetti:

"Hem güvenlik açısından gereğini yaptı hem de son zamanlarda belediye hizmetlerini götürmek kendisine nasip oldu. Bu iki görevi başarıyla yürüttü. Kendisine bundan sonraki görevlerinde başarı diliyorum. Yolumuz Zonguldak'a düştüğünde orada başarılı hizmetlerini izleyeceğiz."

Demiröz, bayramda kardeşliğin, birlik ve beraberliğin çok daha ileri safhalara ulaştığına inandığını vurguladı.