İstanbul MUSTAFA SARIGÜL VE AYLİN KOTİL, KADINA ŞİDDETE KARŞI YÜRÜDÜ

MUSTAFA SARIGÜL VE AYLİN KOTİL, KADINA ŞİDDETE KARŞI YÜRÜDÜ

08.03.2014 - 14:57 | Son Güncellenme:

.

MUSTAFA SARIGÜL VE AYLİN KOTİL, KADINA ŞİDDETE KARŞI YÜRÜDÜ

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Beyoğlu’na düzenlenen yürüyüşe katıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ sebebiyle Şişli Atatürk Evi’nde partililerle buluştu. Vatandaşlarla beraber buradan Beyoğlu’na yürüyen Mustafa Sarıgül’e, CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Aylin Kotil ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı eşlik etti. Sağanak yağmura rağmen yürüyüşe katılan vatandaşlar, Mustafa Sarıgül’e yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlara seslenen Sarıgül’e eşlik eden Aylin Kotil, kadını yönelik şiddeti kınamak için seçim otobüsü üzerine çıkarılan temsili çocuk gelinin elinden tutarak, “En ağır emekçiler çocuk gelinlerdir. Çocuk gelinleri protesto ediyoruz” dedi.
Seçim otobüsü üzerinden partililere seslenen Mustafa Sarıgül, kadına yönelik şiddete "dur" diyeceklerini belirterek, “Siz cephede bizimle berabersiniz. Siz, okullarınızda torunlarınızı, çocuklarınızı bekleyenlersiniz. Bir kadınımızın eşi işsizse, bir kadınımızın oğlu işsizse o kadının mutlu olması mümkün değildir. Evde tencere kaynıyor ama o tencerede et mi kaynıyor, dert mi kaynıyor? Kadınımız ocağını tüttüremiyorsa, tenceresini kaynatamıyorsa o kadınımızın huzurlu olması söz konusu değildir. Bir erkeği eğitirseniz, bir adamı eğitirsiniz. Bir kadını eğitirseniz bir kuşağı eğitirsiniz ve bir kuşağı muhteşem bir noktaya toplarsınız. Kadına yönelik şiddete 'dur' diyeceğiz. Özellikle Güneydoğu’da çocuk yaştaki evliliklere son vermeliyiz” diye konuştu.
Konuşmaları vatandaşlar tarafından sık sık sloganlarla bölünen Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını ileterek konuşmasını tamamladı.