Ekonomi Mustafa Tuna: Ulaşım ve ekmeğe zam yapmayacağız

Mustafa Tuna: Ulaşım ve ekmeğe zam yapmayacağız

10.10.2018 - 11:18 | Son Güncellenme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, "Ankara genelinde yüzde 17 su indirimi gerçekleştirdik. Bundan sonra su fiyatlarında indirim söz konusu değil. Ulaşımda zam yapmadık. Yıl sonuna kadar zam yapmayacağız. Halk ekmeğin fiyatında zam yapmıyoruz" dedi.

Mustafa Tuna: Ulaşım ve ekmeğe zam yapmayacağız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, NTV'de katıldığı canlı yayınında soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

Mustafa Tuna'ya yöneltilen sorular ve yanıtları şöyle:

Dün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dün enflasyonla mücadele programını açıkladı. Bazı ürünlerde yüzde 10 indirim yapıldı. Kamunun bir adım atıp atmayacağı merak ediliyordu. Belediye olarak atacağınız bir adım var mı? Ankara Büyükşehir Belediyesi su faturalarında yüzde 17 indirim yapmıştınız. İndirimleri sürdürecek misiniz?

Ulaşımda bu yıl içerisinde zam yapmadık ve yıl sonuna kadar da zam yapmayı düşünmüyoruz. Halk ekmeğin fiyatlarında da bir artış yapmıyoruz. Yıl sonuna kadar ekmeğe zam yok.

Belediye gelirleriyle ilgili bir adım söz konusu...

Belediyenin yetkisinde olan proje onayıdır gibi belediye meclisinin yetkisinde olan konularda yüzde 50 bir indirim gerçekleştirdik. Bu inşaatın maliyetinde çok önemli bir yer tutmuyor ama moral açısından bir katkımız olsun.

Haberin Devamı

Son zamanlarda eski belediye başkanı Melih Gökçek'le aranızdaki polemik gündemde. Hafriyat gelirlerinin 30 bin liradan 15 milyon liraya çıktığını söylediniz. Gökçek de ''Beni hırsız ilan etti'' dedi ardından siz ''Böyle bir niyetim yok gelir dönemsel olarak artış azalış gösterebilir'' dediniz. Hafriyat müdürü de bu süreçte görevden alındı. Bir yandan da belediye zarara uğratıldıysa savcılık harekete geçmeli diyen muhalefet var. Nedir burada esas durum ?

Herkes her şeyi söyleyebilir ama bu tür polemikler bana yakışmaz. Yapacağımız işlerimiz var. Ben hiç kimseyi hırsızlıkla suçlamam suçlayamam da. Gelirlerle ilgili olarak ne geliyor ne gidiyor bunların hepsini Melih bey çok iyi biliyor. Yeni polemiklere sebebiyet vermeyi istemem. Herkes her şeyin farkında zaten.

Yerel seçim yaklaşıyor "Aday olunmaz aday gösterilir" açıklamanız var. Gönlünüzden geçiyor mu bu dönem devam etmek?

Bana verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek görevim. Talebelikte de böyleydim. Bana ne görev verildiyse onu en iyi şekilde yapmaya gayret ederim. Aday olunmaz aday gösterilir. Aday gösterilen kişiye vatandaşlar teveccüh ederse olur. Şunu olacağım bunu olmayacağım söylemenin faydası yok.

Haberin Devamı

Yerelde ittifak ile ilgili ne diyorsunuz? Faydası olur mu?

Bunun kanuni bir altyapısı yok ancak bu partiler arasındaki yetkililer bu konular üzerinde çalışmalarını yürütüyorlar. Nasıl olacağı benim bilgimin dışında.

Yerel seçim için Ankara'ya en büyük vaat ne olur?

Vatandaşın talep ettiği birinci sırada ulaşım ve altyapı geliyor. Ulaşımda yeni yatırımların yeni çalışmaların yapılması gerekiyor. Havaalanı metrosu ile ilgili çalışma devam ediyor.