Gündem Müşteri ‘keklik’ valeler ‘enayi’

Müşteri ‘keklik’ valeler ‘enayi’

21.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lüks mekânları hedef seçerek, vale gibi aldıkları müşterilerin lüks otomobillerini satan çete yakalandı. Çete elemanları aralarında konuşurken müşteri için ‘keklik’, valeler için ‘enayi’ şifresini kullanmış

Müşteri ‘keklik’ valeler ‘enayi’

Ankara polisi, lüks restoran ve kafelere gelen müşterilerin otomobillerini çalan 5 kişilik çeteyi çökertti.
Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, son dönemde lüks restoran, kafe ve eğlence mekânlarına müşteri olarak gelen müşterilerin araçlarının çalınması üzerine harekete geçti. Bölgedeki kameraları inceleyen polis, araçların 4 kişi tarafından çalındığını belirledi. 6 ay süren takibin ardından düzenlenen operasyonda çete lideri S.D. ile F.S. B.B. ve T.E. gözaltına alındı.

Çift yönlü taktik uyguladılar
Zanlıların, müşterilere kendilerini araçları park etmek için vale gibi tanıtarak anahtarı aldıkları, gerçek valelere de kendilerini müşteri gibi tanıtıp yüksek bir bahşiş verdikten sonra aldıkları araçları çaldıkları belirlendi.
6 ay içinde 10 aracı çalan çetenin, araçları sahte belgelerle çeşitli illerde sattıkları anlaşıldı. Çete üyelerinin aralarında yaptıkları şifreli telefon görüşmelerinde otomobiller için “muz”, valeler için “enayi”, araç sahipleri için de “keklik” kodunu kullandıkları saptandı. Küçük yaştaki çocuğa cinsel istismar suçundan kaydı bulunan S.D. ile 4 kişi tutuklandı.