Dünya Müşterilere sordu silahlanmada çark etti

Müşterilere sordu silahlanmada çark etti

21.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Florida eyaletinde bir okulda gerçekleşen ve 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırının ardından ABD Başkanı Donald Trump’ın, konuyla ilgili harekete geçtiği açıklandı.

Müşterilere sordu silahlanmada çark etti

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders tarafından yapılan yazılı açıklamada, Trump’ın Cumhuriyetçi Senatör John Cornyn’le partilerüstü yasa tasarısıyla ilgili görüştüğünü belirtti. Silah satın almak isteyenlerin özgeçmiş kontrolunun güçlendirilmesini öngören tasarı, Cornyn ve Demokrat Senatör Chris Murphy tarafından hazırlandı. Beyaz Saray Sözcüsü Sanders “Görüşmeler yapılır ve çeşitli değişiklikler değerlendirilirken, başkan federal sicil kontrol sisteminin iyileştirilmesi çabalarına destek veriyor” dedi.

Haberin Devamı

Önce savunuyordu

Bununla birlikte Washington Post gazetesi, Trump’ın bu kararını, sahibi olduğu Mar-a-Lago tesisinde kalanlar arasında, silah kontrolüyle ilgili daha aktif tavır alıp almaması gerektiğine ilişkin düzenlediği anketten sonra verdiğini iddia etti.

Müşterilere sordu silahlanmada çark etti

Trump hem seçim kampanyasında hem de sonrasında, silah edinme hakkının ateşli bir savunucusu oldu. ABD Ulusal Tüfek Derneği’nin (NRA) büyük destek verdiği Trump, daha önceki silahlı saldırılarda sorunun saldırganların akıl sağlığında olduğunu belirtmişti. Geçen Çarşamba günü Florida’da gerçekleşen saldırı sonrası silah edinme tartışmaları devam ediyor. ABD’de bir grup genç, silah kontrolü konusunda daha sıkı düzenlemeler getirilmesi talebiyle Beyaz Saray kapısında uzanarak eylem yaptı. Trump’ın Florida’da bulunduğu sırada gerçekleşen gösteride gençler “Sıra Bende” yazılı pankartlar ile Amerikan bayrakları açtı. NRA’i protesto eden grup “Yasalarımızı Kongre mi NRA mı yapıyor?” yazılı pankartlar da açarak Kongreye silah kontrolüyle ilgili yasa çıkarması için çağrıda bulundu. “NRA bugün kaç çocuk öldürdün?” diye slogan atan grup daha sonra olaysız dağıldı.