Bitlis MÜSTEŞAR AKA’NIN AHLAT ZİYARETİ

MÜSTEŞAR AKA’NIN AHLAT ZİYARETİ

14.09.2016 - 16:11 | Son Güncellenme:

.

MÜSTEŞAR AKA’NIN AHLAT ZİYARETİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Bitlis Ahlat Belediyesi’ni ziyaret etti.
Müsteşar Akayı, Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Askerlik Şube Başkanı Mustafa Çiçek, AK Parti İlçe Başkanı Oğuz Atılgan ve teşkilatı, İl Genel Meclis Üyesi Erhan Akarsu ile belediye personelleri karşıladı. Başkan Çoban’ı makamında ziyaret eden Aka, hayırlı bayramlar dileyerek bir süre sohbet etti. İlçede yapılan çalışmalar hakkında Kaymakam Tekbıyıkoğlu ve Başkan Çoban’dan bilgi alan Müsteşar Aka, çalışmalarından dolayı Kaymakam Tekbıyıkoğlu ve Başkan Çoban’ı tebrik etti.
Burada bir konuşma yapan Başkan Çoban, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İlçemiz hamd olsun iyi bir ivme yakaladı. Bu süreç inşallah Ahlat’ın geçmişteki o saffetli dönemine kavuşması adına yeniden bir başlangıç olur. Burası toplamda 40 bin nüfusu olan bir ilçe ahalisinin mirası değil, umumi manada Türkiye ve İslam aleminin ortak mirasıdır. Ecdadımızın kabirleri de buna şahittir. Ancak bu zamana kadar ilçemiz üstünde taşıdığı milli kültür ve değerler itibariyle hak ettiği anlamda da hizmetleri alma şansını çok ciddi anlamda yakalamış mıdır? Biz inşallah başlamıştır diye bakıyoruz. Hükümetimiz ve iktidarımız ile başlamıştır. İlçemizden bir müsteşarın, ülkenin geneline hizmet edecek bir bakanlığın müsteşarlığına getirilmesi tüm ilçe halkımızı onura etmiştir. Biz bundan gurur duyuyoruz. Allah daha hayırlı hizmetlerde de istihdam etmeyi nasip etsin. Burada sizi ağırlamanın gururunu yaşıyoruz" dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Müsteşar Aka, memleketine bayram ziyareti için geldiğini ifade ederek, "Doğrusu senede bir veya iki defa fırsat buldukça gerçekleştirdiğim ziyaretlerden bir tanesidir bu ziyaret. Ahlat’ı, Adilcevaz’ı, Tatvan’ı gezerek eş, dost ve akrabalarımı ziyaret edeceğim. Doğrusu hemşerilerimden gördüğüm ilgi için tekrar teşekkür ediyorum. Yeni bir göreve atanmış olmam dolayısıyla arayıp soran, tebrik mesajları yollayarak memnuniyetini belirten hemşerilerime ayrıca teşekkür ediyorum. Tabi Ahlat bizim memleketimiz. Bizimde o anlamda Ahlat’ın ve hemşerilerimizin hizmetinde olduğumuzdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kanunlar ve yasalar çerçevesinde mevzuat ne gerektiriyorsa görevimiz süresince Ahlat’a ve hemşerilerimize katkıda bulunmaya gayret edeceğiz. Ahlat, mimarisiyle, tarihi ve kültürel değerleriyle hem gelişecek hem de bu özelliklerini koruyabilirse Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesi olmaya devam edecek. Hemşerilerimin bu bilinçte olduğuna hiç şüphem yok. Tekrar tüm Ahlatlı hemşerilerimin bayramlarını kutluyorum. Uzun ve saadet dolu ömür diliyorum" ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Tekbıyıkoğlu ve Başkan Çoban tarafından Aka’ya Ahlat bastonu takdim edildi. Burada ki ziyaretin ardından Müsteşar Aka, Ahlat Öğretmenevi’ni, yeni yapılan İskele ve Erzen Hatun Parkı’nı ziyaret etti.
Müsteşar Aka’nın, buradaki ziyaretinin ardından Adilcevaz ilçesini ziyaret edeceği belirtildi.