Dünya Musul'da 6 köy kurtarıldı

Musul'da 6 köy kurtarıldı

14.08.2016 - 14:16 | Son Güncellenme:

Peşmerge güçlerinin Hazır bölgesinde başlattığı operasyonda geri alınan köy sayısı 6'ya çıktı. Operasyonu takip eden bir gazeteci hayatını kaybetti.

Musulda 6 köy kurtarıldı

Irak'ta Peşmerge güçlerinin, terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki Musul kentinin Hazır bölgesinde başlattığı operasyonda geri alınan köy sayısının 6'ya çıktığı, çatışmalar sırasında bir gazetecinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Musul'un Hazır Cephesi Peşmerge Komutanı Arıf Teyfur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'e karşı başlatılan geniş çaplı operasyonda iki köyün daha kurtarıldığını, böylece geri alınan köy sayısının 6'ya çıktığını söyledi.

IŞİD'ten geri alınan köylerin sadece Kürtlere ait olmadığını, Arap ve Türkmen köylerinin de kurtarıldığını belirten Teyfur, "Operasyonun amacı Musul ovasındaki 10 köyün kurtarılmasıdır." dedi.

Teyfur, operasyon sonucu, Musul'un güneyindeki Mahmur-Güver Cephesi ile güneydoğusunda yer alan Hazır Cephesi arasındaki mesafeyi en aza indirerek militanlar üzerindeki kuşatmanın güçlendirileceğini ifade etti.

Öte yandan, Erbil merkezli Kürdistan TV tarafından yapılan açıklamada, operasyonu takip eden Mustafa Sait adlı kameramanın çatışmalar sırasında hayatını kaybettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Peşmerge güçlerinin Hazır Cephesi'nde sabah erken saatlerde başlattığı operasyonda daha önce yapılan açıklamada Kerkeşe, Ebzah, Keyretah ve Tıl Hamid köylerinin IŞİD'ten geri alındığı kaydedilmişti.

IŞİD'ten geri alınan köyler, Musul kent merkezinden yaklaşık 17 kilometre mesafede yer alıyor.