Gündem Mutlu Kaya kimdir? İşte son sağlık durumu

Mutlu Kaya kimdir? İşte son sağlık durumu

25.05.2015 - 12:05 | Son Güncellenme:

Silahlı saldırı sonucu başından vurularak ağır yaralanan Mutlu Kaya'nın, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi devam ediyor. Tedavisi sonrası yoğun bakıma alınan Mutlu Kaya hâlâ uyanamadı! Peki Mutlu Kaya kimdir? sağlık durumu nasıl? Detaylar haberimizde...

Mutlu Kaya kimdir İşte son sağlık durumu

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde silahlı saldırısı sonucu başından ağır yaralanan Mutlu Kaya’nın hâlâ uyanamadığı bildirildi. Özel bir televizyon kanalında yayınlanan ‘Sesi Çok Güzel’ yarışması ile adını tüm Türkiye’ye duyuran Mutlu Kaya, iddialara göre, 18 Mayıs’ta erkek arkadaşının açtığı ateş sonucu başından ağır yaralanmıştı. 18 Mayıs’tan itibaren yaklaşık 4 gün uyutulan Mutul Kaya’nın doktorları, genç kızı 21 Mayıs’tan itibaren uyandırma sürecine girdi.

Tedavisine devam edilen Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yapılan açıklamada, “Genel durumunda değişiklik yok. Vital bulguları stabil. Solunum cihazına bağlı olarak takip ediliyor. 21 Mayıs 2015 tarihinde Sedatif ilaçları kesilmesine rağmen, hasta hala şuuru kapalı halde takip ediliyor” denildi.

Haberin Devamı

MUTLU KAYA'NIN SALDIRIDAN ÖNCEKİ SON GÖRÜNTÜLERİ

MUTLU KAYA KİMDİR?

20 yaşında Diyarbakır'lı olan Mutlu, annesi akciğer hastası. Mutlu'nun babası eskiden Diyarbakır ve Ankara'da müteahhitlik yapmış ve bir süre önce iflas etmiş. Mutlu ve annesi şuan evli olan ablasında kalıyor. Mutlu ve annesine aileden hiç bir şekilde yardım etmiyorlarmış. Mutlu babasının bıraktığı borçları ödemek için okulunu bırakıp okul kantininde çalışmaya başladığını iddia etmiş.

Not: Annesi Mutlu'yu okutmak için valiliğe ve belediyeye başvurmuş ancak hiçbir sonuç alamamış, Mutlu üniversiteyi kazanmış fakat maddi imkansızlıklardan dolayı gidememiş. Annesi Mutlu'ya maviş diyerek sesleniyormuş.

Yarışmanın ilk bölümünde Sibel Can , Diyarbakır'dan gelen 'sesi çok güzel' ihbarına yanıt verip Ergani ilçesine gitti. Mutlu Kaya bir ilköğretim okulunun çay ocağında çalışıyordu. Sibel Can 'ı karşısında bulunca şaşkına döndü. Üniversiteyi kazanmasına rağmen maddi olanaklar yüzünden okumaya gidemeyen Mutlu Kaya , fakir bir ailenin kızı. 8 çocuk doğuran annesiyle birlikte evleri olmadığı için evli olan ablalarının evinde yaşıyordu.