Gündem Mutlu Kaya sağlık durumu ile ilgili son açıklama

Mutlu Kaya sağlık durumu ile ilgili son açıklama

28.05.2015 - 09:36 | Son Güncellenme:

Hastanede yaşam savaşı veren Mutlu Kaya'nın sağlık durumu ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Alınan haberlere göre; Mutlu Kaya, 2 saat boyunca makinesiz nefes aldı. Peki Mutlu Kaya kimdir? Ayrıntılar haberimizde. İşte Mutlu Kaya sağlık durumu ile ilgili son açıklama ve detayları...

Mutlu Kaya sağlık durumu ile ilgili son açıklama

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve 9 günden bu yana makineye bağlı nefes alan Mutlu Kaya’nın, dün 2 saat boyunca destek almadan nefes aldığı bildirildi.

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan ‘Sesi Çok Güzel’ yarışması ile adını tüm Türkiye’ye duyuran ve Sibel Can’ın ‘Veliahtım’ dediği Mutlu Kaya, 18 Mayıs’ta erkek arkadaşının açtığı ateş sonucu başından ağır yaralanmıştı.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan ve 21 Mayıs’a kadar uyutulan Mutlu Kaya’yı, bu tarihten itibaren uyandırma sürecine geçildi. Aradan geçen 6 günün ardından doktorları tarafından makine bağlantısı kesilen Mutlu’nun dün 2 saat boyunca destek almadan nefes alıp verdiği öğrenildi.

İşte Son Görüntüleri...



Mutlu Kaya’nın babası Mehmet Kaya, yaptığı açıklamada, “Mutlu’nun kendi kendine nefes alması için makine bağlantısı kesildi. Kızım 2 saat boyunca hiçbir destek almadan nefes alıp verdi 2 saat boyunca. 2 saatin sonunda doktorlar zorlama yaşamaması için tekrar makineye bağladı” dedi.

Sibel Can'ın Mutlu Kaya Hakkındaki Son Açıklaması

Mutlu Kaya'nın sağlık durumunu takip eden Sibel Can "Gözlerini açar açmaz Diyarbakır'a, yanına gideceğim" dedi. Sibel Can, jüri üyesi olduğu 'Sesi Çok Güzel' adlı yarışmada kendi ekibinde performans sergileyen, geçtiğimiz hafta başından vurularak ağır yaralanan Mutlu Kaya'nın sağlık durumunu yakından takip ediyor.

Mutlu Kaya sağlık durumu ile ilgili son açıklama


Her gün beş-altı kez Mutlu'nun doktorunu aradığını ve nasıl olduğunu sorduğunu belirten Can, şöyle konuştu: "Mutlu inşallah iyi olacak. Doktorları şu anda günde bir-iki saat sevdiği sanatçıların şarkılarını dinleterek, beynini dinlendiriyor. İlaçlarını ağır ağır azaltarak uyanması için bekliyorlar.

Mutlu'nun kulağına ilk ziyaretimde uyandığında tekrar geleceğimi söylemiştim; gözlerini açar açmaz, kızım Melisa ile birlikte Diyarbakır'a ziyaretine gideceğiz."



Mutlu Kaya Kimdir?

20 yaşında Diyarbakır'lı olan Mutlu, annesi akciğer hastası. Mutlu'nun babası eskiden Diyarbakır ve Ankara'da müteahhitlik yapmış ve bir süre önce iflas etmiş. Mutlu ve annesi şuan evli olan ablasında kalıyor. Mutlu ve annesine aileden hiç bir şekilde yardım etmiyorlarmış. Mutlu babasının bıraktığı borçları ödemek için okulunu bırakıp okul kantininde çalışmaya başladığını iddia etmiş.

Not: Annesi Mutlu'yu okutmak için valiliğe ve belediyeye başvurmuş ancak hiçbir sonuç alamamış, Mutlu üniversiteyi kazanmış fakat maddi imkansızlıklardan dolayı gidememiş. Annesi Mutlu'ya maviş diyerek sesleniyormuş.

Yarışmanın ilk bölümünde Sibel Can , Diyarbakır'dan gelen 'sesi çok güzel' ihbarına yanıt verip Ergani ilçesine gitti. Mutlu Kaya bir ilköğretim okulunun çay ocağında çalışıyordu. Sibel Can 'ı karşısında bulunca şaşkına döndü. Üniversiteyi kazanmasına rağmen maddi olanaklar yüzünden okumaya gidemeyen Mutlu Kaya , fakir bir ailenin kızı. 8 çocuk doğuran annesiyle birlikte evleri olmadığı için evli olan ablalarının evinde yaşıyordu.

Yazarlar