Osmaniye Mutlu Şehir Masal Dünyası Parkı'nın prototipi yapılıyor-Osmaniye Haberleri

Mutlu Şehir Masal Dünyası Parkı'nın prototipi yapılıyor-Osmaniye Haberleri

05.01.2015 - 14:55 | Son Güncellenme:

Osmaniye’yi bölgesel yaşam merkezi yapacak en önemli projelerden biri olan Mutlu Şehir Masal Dünyası Parkı’nın prototipinin (örneğinin) yapımına başlandı.

Mutlu Şehir Masal Dünyası Parkının prototipi yapılıyor-Osmaniye Haberleri

Osmaniye’yi bölgesel yaşam merkezi yapacak en önemli projelerden biri olan Mutlu Şehir Masal Dünyası Parkı’nın prototipinin (örneğinin) yapımına başlandı.
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, eski fidanlık arazisi üzerinde yaklaşık 90 dönümlük bir arazide yapılacak olan Masal Dünyası Parkı’nın Osmaniye’nin sosyal hayatında ve bölgesel yaşam merkezi olma yolunda çok büyük bir işlevinin olacağını söyledi. Projenin prototipini yakın zamanda tamamlayacaklarını ifade eden Kara, “7 Ocak 2015 günü Yeni Belediye Hizmet Binasının açılışı için ilimize gelecek olan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli burada bir dizi incelemelerde bulunacak” dedi
Bu alana Osmaniye’ye yakışır bir Masal Dünyası Parkı yapılacaklarını ifade eden Başkan Kadir Kara, yer seçimi ve park içerisinde bulunacak objelerle ilgili şunları söyledi:
“Adana girişi olduğu için kentimizin en çok ulaşım bağlantısı olan noktada, sanayi ve bölgesel kent merkezlerine en yakın noktada ve en önemlisi kentimizin yeni gelişme aksı ile üniversitemizle buluşulan noktada konumlanması sağlanmıştır. 90 bin metrekarelik bir alanda tarihsel figürler, bize ait değerler, Keloğlan, Dede Korkut, Nasrettin Hoca, havuz, gölet olması tasarlanmıştır.”